Beantwoord

Dubbel ontvangen berichten

  • 1 December 2017
  • 5 reacties
  • 338 keer bekeken

Hallo,

Sinds kort zie ik op de ThingPark Wireless-Logger dat sommige berichten dubbel geïnterpreteerd worden door KPN. Ik zie namelijk twee identieke berichten in de wlogger verschijnen. Een bericht lijkt op 10 gateways te worden ontvangen en de andere op een enkele gateway. Het gekke is dat beide geregistreerde berichten op hetzelfde tijdstip worden ontvangen en dezelfde FCnt waarde hebben. Daarnaast is het een bericht waarbij om een acknowledge wordt gevraagd omdat het bericht dubbel wordt geïnterpreteerd worden er ook twee acknowledge downlinks gestuurd.

Ik heb dit fenomeen bij verschillende nodes waargenomen. Het gebeurt echter niet bij elk uplink bericht.
Als bijlage is een screenshot te zien waar een bericht dubbel geïnterpreteerd wordt.

Met vriendelijke groet,

Xander
icon

Beste antwoord door Rick S. 1 December 2017, 15:36

Bekijk origineel

5 reacties

Als toevoeging, de dubbele berichten hebben een ander LRC Id. Lijkt er dus op alsof er een andere netwerk server zich met de berichten bemoeit?
Reputatie 7
Badge +6
Goedemiddag @Xkottelaar,

Na de Thingpark update is dit naar voren gekomen. Berichten die in eerdere versies van de software niet werden weergegeven zijn nu wel zichtbaar. Dit betreft uplink berichten die door een gateway (LRR) te laat worden doorgestuurd naar de LoRa Core (LRC). Deze berichten zijn te herkennen aan het feit dat ze dezelfde MIC code en FCnt hebben als eerdere berichten. Een implicatie hiervan is dus dat er meerdere Geolocatie berekeningen kunnen worden weergegeven. De dubbele berichten worden ook doorgestuurd naar de Applicatie Server en deze zijn te herkennen aan de Late flag (Late=1).

Als u geen dubbele berichten wilt zien kunt u de berichten met de Late flag eruit filteren. Er is een ticket aangemaakt, dus men gaat de situatie onderzoeken.

Fijn weekend alvast!
Hallo @Rick S.,

Ah ik snap het, bedankt voor de informatie!
Beste @Xkottelaar ,

Mischien wat off topic maar ; van welke software heb je gebruik gemaakt om de berichten te monitoren? (van de screenshot)

Alvast bedankt

Esat
Beste @esatkaraer,

Dat is de wireless logger van KPN ThingPark.
Deze is echter niet voor iedereen toegankelijk.

Groet,
Xander

Reageer