Welkom op het

Zakelijk KPN Forum

Recent online
Vraag

ESP waarde in de wireless logger


Reputatie 1
Hallo,

Ik heb een vraag over de gegevens die worden getoond in de wireless logger. Ik zie hier bij de RSSI, SNR en SF waarde ook een ESP waarde staan. Ik kan echter niet terugvinden wat dit getal voorstelt. Zelf vermoed ik dat het te maken heeft met de kwaliteit van het ontvangen bericht omdat de gateways die het bericht hebben ontvangen, op basis van de ESP waarde gesorteerd worden.

7 Reacties

Reputatie 4
Badge +3
Hi @Xkottelaar,

Een hele goede vraag waar ik zelf het antwoord ook niet direct op heb!
Ik heb even wat navraag gedaan en ben erachter gekomen dat 'ESP' voor Estimated Signal Power staat. Heb ik uw vraag hiermee beantwoord?
Reputatie 1
Hey @Rick S.,

Bedankt voor uw reactie! Het geeft inderdaad al meer duidelijkheid aan het getal wat de wireless logger presenteert. Uit interesse vraag ik mij alleen nog af welke waardes er worden gebruikt voor het bepalen van de ESP waarde, is dit een combinatie van het RSSI en SNR? Of worden er nog meer variabele meegenomen?
Reputatie 4
Badge +3
Graag gedaan hoor!

Ik ga deze vragen neerleggen bij de specialiast. Zodra ik daar antwoord op krijg koppel ik dit direct naar u terug.
Reputatie 1
Hey @Rick S.,

Weet u misschien al wat meer over de ESP waarde?
Reputatie 4
Badge +3
Goedemorgen @Xkottelaar,

Wat ben ik blij dat u mij een reminder stuurt!
Ik heb deze vraag destijds direct uitgezet bij de specialisten, maar ik kom er nu ook achter dat ik geen reactie heb ontvangen. Ik ben bang dat deze er tussendoor geschoten is. Mijn excuses hiervoor.

Ik ga er nu direct weer achteraan en hoop later vandaag een antwoord te kunnen geven.
Reputatie 1
hey @Rick S.,

Haha, ik had al zo'n vermoeden. Is geen probleem hoor, het is niet iets wat haast heeft maar voor mijzelf (en mogelijk andere) interessant is om te weten.

Ik hoor het graag!
Reputatie 4
Badge +3
Hi @Xkottelaar,

Ik ben u niet opnieuw vergeten hoor!
Deze informatie is niet direct voor mij bereikbaar, dus ik wacht ook met smart met antwoord van de specialisten. Het heeft geen haast, maar ik wil wel zsm duidelijkheid in deze. Natuurlijk houdt ik u op de hoogte!

Reageer