Vraag

invloed op SF bij inschakelen van GEO location

  • 7 September 2023
  • 1 reactie
  • 41 keer bekeken

Onlangs hebben we bij een aantal devices het connectivity plan gewijzigd naar often - geo.  Het viel me op dat waar deze devices eerst (ADR aan)  b.v.  op SF8 berichten verzonden ze naar omschakeling naar het geo plan op SF12 gingen verzenden.  

Is dit een tijdelijk iets waarbij het ADR algoritme weer opnieuw een historie opbouwt of heeft geo een hogere SF nodig omdat het bericht door meer gateways ontvangen moet worden om triangulatie mogeljik te maken ? 


1 reactie

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @sebastiaan,

 Voor geolocation stuurt het ADR mechanisme richting 4 gateways (met finetimestamp), terwijl niet-geo plan naar 2 gateways stuurt (finetimestamp wel/niet is onbelangrijk). In technische termen wordt dit macro-diverisity genoemd. De reden is dus inderdaad dat er met 4 gateways meer kans is op een goede triangulatie.Het SF ADR advies naar het device is hierop gebaseerd.


Het zou kunnen dat er na wisseling van het connectivity plan een tijdelijke reset plaatsvindt, maar naar verloop van tijd zal de SF zich moeten stabiliseren (als het device in gelijke radio condities blijft).

Reageer