Vraag

LoRa uplink berichten komen niet meer binnen in developer portal

  • 15 augustus 2019
  • 3 reacties
  • 261 keer bekeken

Beste,

Sinds kort krijg ik geen uplink berichten meer te zien in de developer portal terwijl het lijkt dat de berichten wel vanaf de node verzonden worden. TestUplink resulteert in een vinkje

Kunnen jullie zien wat er mis gaat? (Het gaat om de eerste node in mijn developer portal)

Ik zie uw reactie tegemoet!

3 reacties

Reputatie 6
Badge +6
Goedemorgen @A. Dek ,

Welkom bij de IoT Community!
Mijn excuses voor mijn late reactie. Ik heb dit topic in eerste instantie helemaal over het hoofd gezien.

Ik ben op onderzoek gegaan en ik zie bij het device 'Truck001' de volgende foutmelding in het achterliggende systeem naar voren komen: 'Traffic exceeds the downlink regulator settings. The downlink frame rate exceeds the connectivity plan policy.'

Daarnaast zie ik voor dit device nog een foutmelding naar voren komen: 'Uplink frame replay detected (repeated FCnt). A repeated FCnt has been detected in a Uplink frame (last occurrence was for the FCnt 1: transmission number 24 received after 64441 seconds).'

Wat er precies misgaat bij het device 'Truck002' is mij niet bekend dat ga ik nog even voorleggen aan de specialisten. Daar kom ik nog even op terug!
Reputatie 6
Badge +6
Hi @A. Dek ,

Daar ben ik weer!
Ik heb samen met de specialisten nogmaals gekeken naar uw devices.
Het eerste dat ons eigenlijk opvalt is dat u ABP devices gebruikt. Dit is sowieso niet aan te bevelen omdat, mocht u daadwerkelijk klant worden, ABP devices niet toegestaan zijn.

De fout met betrekking tot de downlink regulator settings heeft te maken met het aantal downlinks dat er verstuurd wordt. Dit zijn er namelijk meer dan toegestaan. Alle teveel verstuurde downlinks worden geblokkeerd.

Daarnaast is er een uplink frame replay gezien dat 47 keer voorkomt. Dat betekent dat het device continu berichten stuurt met dezelfde FCntUp. Dit mag niet volgens de LoRaWAN specificaties en daarom wordt het verkeer geblokkeerd.
Bedankt voor je antwoord Rick, duidelijk!

Probleem was inderdaad dat de FCntUp altijd dezelfde waarde had. Berichten komen nu weer binnen volgens de portal.
Voor de test gebruiken we nu ABP, later zullen we dit naar OTAA omzetten.

Reageer