Vraag

Testtool voor testen connectiviteit

  • 25 June 2018
  • 4 reacties
  • 1660 keer bekeken

Heeft KPN een test server waarmee je via UDP of TCP kan testen of je kunt communiceren?
Zo mooi zijn als je hiermee al kan controleren of verbinding werkt vanaf device, radio netwerk t/m backbone KPN. Als daarna iets niet bereikbaar is weet je dat het aan de server kant ligt.

Groeten,

Peter

P.s. andere test tool suggesties zijn ook zeer welkom!

4 reacties

Reputatie 5
Badge +4
Goedemiddag Peter,

De IoT Academy biedt een IoT lab aan waar u LTE-M kunt testen. Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager of met de IoT academy
Hallo Mark,

Mijn vraag had betrekking op een testserver in de omgeving om praktisch te kunnen zien of een verbinding werkt. Dit is een andere insteek dat een IoT lab waar je kunt testen dus mijn vraag blijft.
Praktische suggestie is om ook een IoT lab omgeving aan te bieden voor eventuele groepen in het noorden van Nederland.

Groeten,

Peter
Reputatie 5
Badge +4
Ook daarvoor zou ik u adviseren om contact op te nemen met uw accountmanager of de IoT academy. Mogelijk hebben zijn een manier op aan uw verzoek tegemoet te komen, of bieden zij hiervoor een goed alternatief aan.
Hoi Peter,

Je kunt gewoon zelf een simpele TCP-server draaien en er voorzorgen dat je router het verkeer op de gekozen TCP-poort naar je TCP-server doorzet, dan kan je vanuit je LTE-M device data naar het ip-address of domeinnaam van je router sturen (werkte bij ons prima via KPN LTE-M netwerk) en moet het op je TCP-server binnenkomen. Het werkt wat dat betreft precies hetzelfde als met een 2G, 3G of 4G modem.

Reageer