Delen en samenwerken met OneDrive

  • 21 December 2016
  • 0 reacties
  • 797 keer bekeken

Reputatie 6
Badge +5

Teamwork makes the dream work! Samenwerken is niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Of we nu samen met collega's aan een presentatie werken, de balans doornemen met onze zakenpartner of een offerte met een leverancier bespreken. Altijd maar afspreken om met z´n allen achter een laptop gepropt te zitten is niet echt praktisch. Office 365 biedt hierin een uitkomst! OneDrive in het bijzonder heeft flink wat (minder bekende) functies om samenwerken makkelijker te maken. Die delen we graag met u!

Delen
Via OneDrive kunt u de Office-programma’s online gebruiken, en hier ook in samenwerken. Een bestand delen doet u door in het bestand op de ‘Delen’ knop rechtsboven te klikken:


U kunt ook delen zonder het bestand te openen. Selecteer dan het gewenste bestand in uw OneDrive en klik op de ‘Delen’ optie die bovenaan verschijnt.

Tegelijk bewerken
Eenmaal gedeeld, kunnen u en de personen die u uitnodigt tegelijkertijd in hetzelfde bestand werken. U ziet dan real time de aanpassingen die de leden maken met hun naam erbij. Zo weet u altijd wie wat aan het doen is. Elkaar in de weg zitten is dus niet mogelijk.

Pro tip: rechtsboven in een gedeeld bestand vindt u een chat functie. Hiermee kunt u chatten met de personen die het bestand aan het bewerken zijn. Zo verdeelt u de taken eenvoudig en kunt u overleggen.


Heeft u zelf ook zo'n verborgen schat ontdekt? Laat het ons weten in een reactie!

Interessant voor u:
- OneDrive Tip: OneDrive gebruiken als netwerkshare in Windows
- OneDrive Tip: OneDrive cloud integratie in applicaties
- OneDrive Tip: OneDrive cloud voor bedrijven installeren of upgraden
- OneDrive Tip: OneDrive alternatief voor openbare download diensten
- Forum: Over het Zakelijk KPN Forum
- Forum: Cloud-diensten0 reacties

Geen reactie

Reageer