Vraag

Domeinnaam

  • 25 November 2016
  • 1 reactie
  • 102 keer bekeken

Geachte heer/mevrouw,

Ik probeer in contact te komen met de houder van een domeinnaam.

Volgens de voorwaarden van SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) dient de houder, wanneer deze een rechtspersoon is, ingeschreven te staan in de Kamer van Koophandel. Daarnaast dient het e-mailadres van de Administratieve contactpersoon een werkend e-mailadres te zijn.

Registrar KPN is verantwoordelijk voor het kloppend en actueel houden van de gegevens bij een .nl domeinnaam.

Ik zou graag een melding willen maken bij KPN van een houder die niet meer ingeschreven staat bij de KvK en een niet werkend e-mailadres van de Administratieve contactpersoon.

Nadat KPN de gegevens heeft vernieuwd, zou ik in contact moeten kunnen komen met de houder.
Kunt u mij hiermee verder helpen?

Alvast bedankt!

Met een vriendelijke groet,
van Joris

1 reactie

Reputatie 6
Badge +5
Goedemiddag Joris,

Welkom op het Zakelijk KPN Forum! Ook particulieren mogen 'houder' zijn van een domeinnaam, zij hoeven dus niet ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel. Een 'registrar' moet dit wel:)

Als registrar is KPN niet verantwoordelijk voor het up to date houden van de whois informatie. Zoals beschreven in de actuele Algemene Voorwaarden van SIDN voor .nl domeinhouders:

"4.3. De houder zorgt ervoor dat gedurende de looptijd van het abonnement de administratief contactpersoon en de technisch contactpersoon steeds bereikbaar zijn op het e-mailadres dat in de administratie van SIDN staat vermeld."

Ik wil je natuurlijk wel helpen met het in contact komen met de houder en de houder attenderen op zijn/haar foutieve gegevens. Zou u de domeinnaam in kwestie (eventueel via een privé bericht) willen doorgeven? Dan ga ik op onderzoek uit!:D

Reageer