Vraag

Toevoegen DKIM record aan DNS

  • 8 February 2018
  • 7 reacties
  • 557 keer bekeken

Goedemorgen,

Op de website van KPN lees ik dat het door een technische storing niet mogelijk is om zelf een DKIM record toe te voegen aan de DNS van een domeinnaam. Kan iemand van KPN mij helpen dit toch voor elkaar te krijgen?

Alvast bedankt!

Robin

7 reacties

Reputatie 6
Badge +5
Hi @Robin den Braber,

Welkom op het Zakelijk Forum! Goed dat u uw vraag hier stelt 😄

DKIM bestaat uit 2 CNAME records in dit format:


Als u de beoogde records naar mij toe stuurt in een privébericht, zorg ik ervoor dat ze toegevoegd worden.
🙂
Reputatie 6
Badge +5
Hi Robin,

Bedankt voor uw privébericht! Zo te zien wilt u het iets anders aanpakken. Wat u mij doorstuurt is namelijk geen CNAME DKIM record, maar een DKIM gebaseerd op TXT. 😄 Dat is goed nieuws, want hier is geen storing mee!

Dit kunt u zelf ook invoeren in uw Zelfservice Cloud.
Ga naar Alle Domeinen --> klik het domein aan waarop u het record willt instellen --> tabblad DNS --> DNS Records --> 'Voeg nieuw DNS record toe'.

Laat u weten of het is gelukt?
Hi Lindsay,

Bedankt voor je bericht., dit heb ik al meerdere keren geprobeerd. Helaas lukt het nu wederom niet, ik krijg de volgende foutmelding:

DNS Record kan niet toegevoegd worden: TXT Record is invalid: (Text must be within qoutes): k=rsa; p=MIGfMA0GCSqGSIb3DQEBAQUAA4GNADCBiQKBgQCiBrqBRA87aiCu+bf1XIYc145hNfoJIsl4G+8Gt3f0534oUyytsLrny6GxFY8pNB2KiD7mE51PoSrum9XE/h9lMPOcA7D0Jc2AV4kCNvmKhHBt1Ru7JsaIeWfB8SvOzpmeW6U+pTWZYCwKeqSql9EuiKGXqi+chE9/aux0msS/QQIDAQAB[ "Traceback (most recent call last):", " File \"./consumer-11.py\", line 768, in processmessage", " retdata = addRecord(dataset['name'],dataset['record'])", " File \"/opt/servicebus/control/control.py\", line 1646, in addRecord", " raise Exception, \"addRecord(): RecordValidation() passed an excpetion: {0}\".format(e)", "Exception: addRecord(): RecordValidation() passed an excpetion: RecordValidation(): TXT Record is invalid (Text must be within qoutes): k=rsa; p=MIGfMA0GCSqGSIb3DQEBAQUAA4GNADCBiQKBgQCiBrqBRA87aiCu+bf1XIYc145hNfoJIsl4G+8Gt3f0534oUyytsLrny6GxFY8pNB2KiD7mE51PoSrum9XE/h9lMPOcA7D0Jc2AV4kCNvmKhHBt1Ru7JsaIeWfB8SvOzpmeW6U+pTWZYCwKeqSql9EuiKGXqi+chE9/aux0msS/QQIDAQAB" ]

Weet jij wat ik verkeerd doe?

Mvg, Robin
Reputatie 6
Badge +5
Hi @Robin den Braber,

Dat is gek! Het is mij nu gelukt om hem in te voeren op een testdomein (heb het uiteraard direct weer verwijderd).

cm._domainkey. voert u gewoon netjes in voor het domein? De rest heeft u gewoon geknipt en geplakt?
Hi Lindsay,

Ja zo heb ik het ingevoerd, kan het verschil maken dat ik inlog via http://mijn.is.nl ? Hier staan wel alle buttons met DNS-Record toevoegen etc.

Mijn wachtwoord werkt niet als ik via jouw link naar de zelfservice cloud probeer te gaan.

Mvg, Robin
Reputatie 6
Badge +5
Ah, juist! U zit bij KPN Internedservices ☺️

Zij zijn wel een dochter van ons, maar hebben een eigen bedrijfsvoering. Ik weet dus eigenlijk niet hoe hun beheeromgeving eruit ziet.

Ik heb wel, op basis van de foutmelding, nog een suggestie. Helpt het als u uw input bij TXT Value tussen " " zet? Bij ons is dat niet nodig, maar wellicht in hun omgeving wel?
Hi Lindsay,

Goed nieuws, met de haakjes is het gelukt. Ik had dit wel al geprobeerd, maar toen had ik de domainkey nog op de verkeerde manier ingevuld.

Bedankt voor je hulp!!!

Robin

Reageer