Windows 10 Update: OneDrive On-Demand

  • 1 November 2017
  • 2 reacties
  • 561 keer bekeken

Reputatie 6
Badge +5
De Fall Creators update van Windows 10 is onlangs beschikbaar gemaakt en dat is goed nieuws voor OneDrive voor Bedrijven gebruikers! Dankzij de update kunt u in het Cloud opslag programma zelf bepalen welke bestanden u online wilt bewaren, en welke u wilt synchroniseren naar uw pc.


Opslagruimte
Een groot voordeel van OneDrive voor Bedrijven is dat uw bestanden gesynchroniseerd worden met verschillende apparaten. Zo kunt u ook offline met de bestanden werken, en worden eventuele wijzigingen meteen geüpload naar de cloud als het apparaat weer internetverbinding heeft.

Nu heeft natuurlijk niet ieder apparaat even veel opslagruimte. Stel dat uw pc 4GB opslagruimte heeft, maar dat u 8GB aan bestanden in de cloud heeft staan. Zo kan het dus voorkomen dat de harde schijf van een pc vol zit, en OneDrive niet meer kan synchroniseren. Balen, want dan zult u net zien dat dat ene belangrijke bestand niet meekomt.

On-demand
De Fall Creators update heeft hier een oplossing voor! Door OneDrive on-demand in te schakelen kunt u voortaan zelf bepalen welke bestanden op uw apparaat opgeslagen worden, en welke bestanden alleen online te openen zijn.


De vinkjes gaan dus veranderen. Het is straks mogelijk om in de OneDrive map op de pc ‘bestanden’ te zien die alleen in de cloud beschikbaar zijn (dit noemen we een symbolische link). Die zijn te herkennen aan de blauwe wolkjes in de nieuwe kolom ‘status’. Op het moment dat een cloud bestand wordt aangeklikt, wordt het gedownload en krijgt het bestand een groen vinkje.


De Fall Creators Update
De Fall Creators Update is al beschikbaar voor iedereen met een up to date versie van Windows 10. Behalve deze handige OneDrive upgrade krijgt u o.a. ook extra mogelijkheden voor energiebesparing, een deels vernieuwde interface dankzij Microsofts ´Project Neon´ en wordt het mogelijk om een iPhone of Android telefoon te koppelen; starten in een browser op de smartphone, en verder werken op de PC.

Het is mogelijk om Mixed Reality te activeren, hiervoor is een VR bril nodig en flinke hardware, maar dat is niet noodzakelijk.

[ De minimale systeemeisen voor de update zijn: ]
  • Een 1 GHz-processor
  • 1 GB geheugen voor de 32bit-versie / 2 GB voor de 64bit-versie
  • 16 GB vrije ruimte voor de 32bit-versie / 20 GB vrije ruimte voor de 64bit-versie
  • Een DirectX-compatibele videokaart en een resolutie van 800 bij 600

Tip: OneDrive niet beschikbaar? Niet iedereen die update installeert kan meteen gebruik maken van OneDrive On-Demand. Dit is een bekend probleem bij Microsoft. Gelukkig is het mogelijk om de functie handmatig toe te voegen via deze support pagina!

Hebt u de Fall Creators update al gedaan? Deel uw ervaringen in de reacties!

Interessant voor u:
- OneDrive Tip: OneDrive gebruiken als netwerkschijf in Windows
- OneDrive Tip: OneDrive cloud integratie in applicaties
- OneDrive Tip: Delen en samenwerken met OneDrive
- OneDrive Tip: OneDrive cloud voor bedrijven installeren of upgraden
- OneDrive Tip: OneDrive alternatief voor openbare download diensten
- Forum: Over het Zakelijk KPN Forum
- Forum: Cloud-diensten

2 reacties

Reputatie 7
Hallo @Lindsay,

Bedankt weer voor dit mooie en interessante topic! Het One Drive FOD - de niet Business versie - werkt bij mij ook echt super. Het is echt een waardevolle aanvulling op het product en de dienst One Drive van Microsoft!

M.i. ook echt een aanrader en zeker de moeite waard om eens nader te gaan onderzoeken wat FOD voor een gebruiker als meerwaarde kan hebben.

Heb een fijne dag! 😎
Reputatie 7
Badge +6
Dit is een typische feature waar ik een eeuwigheid op heb zitten wachten, geweldig dat het er eindelijk is! 🙂

Reageer