Optimaal bereik met uw mobiel in de auto

  • 19 September 2016
  • 0 reacties
  • 2407 keer bekeken

Badge

U hebt het misschien ook weleens meegemaakt: een verbroken mobiele verbinding als u op de snelweg bent. Dit topic gaat in op wat wij doen om de gesprekskwaliteit op de snelweg te verbeteren. Ook gaan wij in op wat u zelf als klant kunt bijdragen.

De beste mobiele ervaring in de auto
Wij zijn altijd bezig om het mobiele signaal in heel Nederland zo goed mogelijk te maken en te houden. Door het gebruik van nieuwe mobiele frequenties zorgen wij voor een goede landelijke dekking (hoe lager de frequentie hoe dieper het mobiele signaal doordringt). In de auto is het extra belangrijk dat uw toestel het mobiele signaal goed ontvangt, omdat u met hoge snelheid langs al onze antenneopstelpunten rijdt.

Wat kunt u doen?
Voor een optimale ontvangst gebruikt u een carkit met een buitenantenne.
Niet alle carkits maken gebruik van een buitenantenne. Dit is afhankelijk van het model. Hebt u geen carkit met buitenantenne dan wordt de antenne van het mobiele toestel gebruikt. Leg in dit geval uw toestel op de stoel, of plaats hem in een toestelhouder dicht bij het raam.

Gebruik accessoires van goede kwaliteit
Slechte kwaliteit van accessoires kan leiden tot een verminderde gesprekskwaliteit en verbroken verbindingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slechte aansluitingen in de carkit. Vervang slecht presterende accessoires door nieuwe van goede kwaliteit. Vraag een verkoopmedewerker om advies of zoek op internet naar ervaringen en recensies.

Optimale ontvangst met Bluetooth
Het mobiele toestel moet het signaal van de Bluetooth accessoire én van het mobiele netwerk goed kunnen ontvangen. Dat lukt niet optimaal als het toestel in uw tas, koffer, onderin de auto of in het dashboardkastje ligt. De antenne die wordt gebruikt zit in het mobiele toestel zelf.

Nuttige tips:
• Bel altijd handsfree of op een parkeerplaats.
• Controleer regelmatig of er nieuwe software-updates voor uw mobiele telefoon zijn. Fabrikanten komen regelmatig met updates die de toestelprestaties verbeteren.
• Stel uw toestel in op automatische netwerkmodus. Uw toestel kiest dan zelf het netwerksignaal dat op dat moment het beste is.
• Hebt u onverwacht veel verbroken verbindingen in combinatie met een standaard ingebouwde Bluetooth carkit in uw auto? Laat uw autodealer de carkit-installatie nakijken.


0 reacties

Geen reactie

Reageer