Beantwoord

samsung 6

  • 12 April 2015
  • 3 reacties
  • 617 keer bekeken

Is Samsung 6 net als Samsung 4?

Ondanks dat de toestel WIFi verbonden is toch internet 4G gebruikt omdat dat op dat moment sneller is? 

Het resultaat is dat de internet rekening toren hoog wordt  door  o.a. alle updates van de features in de toestel
icon

Beste antwoord door Tim 17 April 2015, 10:42

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Beste atelier,

Ik begrijp dat deze vraag alles te maken heeft met de klachten waarvoor u ook bij de KPN winkel bent geweest. Het is bijzonder vervelend als er updates gedownload zijn via het mobiele netwerk, dit kan inderdaad veel MB's en daarmee kosten verbruiken. De telecom providers kunnen hier weinig aan doen, de klant blijf verantwoordelijk voor zijn of haar toestel.

Bij alle Android toestellen en ook de Samsung toestellen is het altijd mogelijk geweest om automatische updates uit te schakelen. Op de Samsung Galaxy S6 zijn deze opties ook aanwezig.

Graag laat ik u zien hoe u dit kunt wijzigen:

1. Automatische systeem updates uitschakelen

"Instellingen" -> "Over de telefoon" (of "Toestel Info") -> "Software-update"

Hier kunt u kiezen om Automatisch bijwerken in- of uit te schakelen. Daarnaast is er een mogelijkheid om aan te geven dat u de updates alleen wenst te downloaden wanneer het toestel via Wi-Fi verbonden is.

https://

2. Play Store app updates uitschakelen

"Play Store" -> "Instellingen" -> "Apps automatisch updaten"

Ook uw eigen geïnstalleerde apps kunnen automatisch updates downloaden, dit staat los van de Android systeem updates. Het is mogelijk om via de Play Store uw voorkeur aan te geven. Wanneer u kiest voor alleen bijwerken via Wi-Fi, zal uw mobiele data niet gebruikt worden.

https://
natuurlijk is de klant daarvoor verantwoordelijk, maar de verkoper moet wel goede adviesen geven

 van te voren uitleggen welke eigenschappen de toestel heeft.
Reputatie 7
Badge +11
Beste atelier,

Goed en volledig advies is de basis van goede service, dat ben ik helemaal met u eens!

Android is vrijwel technisch gezien hetzelfde op ieder toestel, de eigenschappen verschillen doorgaans alleen in de hardware specificaties. De optie om apps en de software bij te werken via mobiele data staat standaard uitgeschakeld.

Wanneer een software update beschikbaar is, wordt middels een notificatie aangeboden om deze te downloaden. Als u niet met Wi-Fi verbonden bent, wordt een waarschuwing weergegeven over eventuele extra kosten bij gebruik van mobiele data. Deze melding komt zelfs ook naar voren wanneer de instelling voor "alleen downloaden bij een verbinding via Wi-Fi" uitgeschakeld staat. Hier zou dus geen misverstand over mogen ontstaan.

Zie hieronder een voorbeeld van deze melding.

https://

Bij de (Google) Play Store staat de instelling standaard ook op "Apps alleen via wifi automatisch updaten". Wanneer u handmatig kiest om te updaten in de Play Store wordt geen waarschuwing gegeven.

Om deze reden vind ik niet dat de verkoper iets hoeft uit te leggen over deze eigenschappen. In de handleiding is deze informatie namelijk ook beschikbaar.

Reageer