Beantwoord

[macOS > Windows] Backup online, terugzetten bestanden

  • 2 May 2017
  • 32 reacties
  • 862 keer bekeken

Reputatie 4
Badge
Mijn iMac is gecrasht en is voorlopig onder reparatie.
Ik heb Backup Online opnieuw geïnstalleerd op een Windows laptop en wil alle bestanden terugzetten maar laptopgeheugen is te klein, vandaar dat ik een externe schijf heb aangesloten. Na herinstallatie van Backup Online antwoord ik "ja" op de vraag of herinstallatie plaatsvindt omdat ik een nieuwe PC of gecrashte PC heb. Ik kom dan in het Manager scherm terecht waar ik alleen de laatste back-ups kan terugzetten, ergo dus alleen de gewijzigde bestanden. Volgens de instructievideo over herinstallatie zou er bij installatie een keuze "herstel direct" moeten worden getoond waardoor alle bestanden worden teruggezet, echter wordt niet getoond. Wat moet ik doen?
icon

Beste antwoord door BerendDeMeyer 4 May 2017, 12:45

Bekijk origineel

32 reacties

Reputatie 4
Badge
Hallo Berend,
Ik zie nu dat er in mijn documentdirectories langzaam aan bestanden worden toegevoegd en ook het aantal gebruikte GB's op mijn harde schijf toeneemt, evenredig met het aantal verwerkte GB's vermeld bij de "back up" die nu wordt uitgevoerd. Het lijkt er dus op dat de "back up" in uitvoering onderdeel is van de herstelprocedure hoewel de term "back up" in dit verband enigszins verwarrend werkt. Keep you posted.
Groet, Job
Reputatie 7
Hallo Job,

In jouw geval:
1. Start herstellen data
2. Start automatische back-up -> opnieuw controleren van consistentie. In deze fase worden de reeds herstelde bestanden wederom gecontroleerd met de bestanden op de back-up server. Er onstaat een hetstel vs back-up loop zolang je nog bezig bent met herstellen de komende tijd.

TIP! Zet het maken van automatische back-ups voor nu maar uit, door het vinkje weg te halen. Back-ups kunnen dan alleen nog handmatig worden gestart,

Succes!
Reputatie 4
Badge
Hallo Berend,
Mis ik iets? Had het idee dat met de lopende "back up" de bestanden bij KPN juist op mijn harde schijf worden teruggezet. Of adviseer je me na deze sessie nogmaals een herstelsessie op te starten en vervolgens een back up sessie?
Groet, Job
Reputatie 7
Hallo Job,

Het kan soms wat verwarrend zijn!
1. Back-up = iMac naar KPN
2. Herstel = KPN naar iMac

Stop deze back-up maar voor nu even en herstart je iMac. Start een nieuwe herstelsessie, let er wel even op dat je het maken van automatische back-ups - zolang als voor het herstellen nodig is - stopzet.

Succes!
Reputatie 4
Badge
Hallo Berend,
Ik wil dit wel doen maar:
- ik begrijp niet waarom deze backup werd opgestart terwijl dagelijkse backup niet stond aangevinkt;
- op dit moment, gedurende deze backup, zie ik enerzijds de bestanden die ik onder Documenten kwijt was weer terugkeren (herstellen) en anderzijds zie ik de beschikbare ruimte op mijn harde schijf afnemen;
- toename op mijn harde schijf loopt met vrijwel hetzelfde aantal GB op als de verwerkte GB's in het backup scherm.
Weet niet of een of ander met elkaar te maken heeft, vandaar mijn aarzeling de huidige back up af te breken.
Groet, Job
Reputatie 7
Hallo Job,

Als je overtuigd bent van een goede werking, dan zou ik inderdaad Back-up Online gewoon lekker laten draaien zo! Je back-ups op de sever staan veilig, dus in het ergste geval zou je de procedure nog een keer moeten opstarten.

Succes!
Reputatie 7
Badge +11
Tussendoor complimenteer ik graag @BerendDeMeyer voor de geboden ondersteuning. Met trots heb ik het topic doorgenomen en heb ik alle vertrouwen in een goede uitkomst! :D

Dit topic kan in de toekomst vele andere gebruikers helpen.

Veel succes met deze uitdaging @Job Spekman
Berend weet ons te vinden als er hulpvragen zijn 😳

Reageer