Vraag

Zeer lange laadtijd website

  • 10 oktober 2018
  • 5 reacties
  • 161 keer bekeken

Van verschillende klanten heb ik te horen gekregen dat onze website erg langzaam inlaad of soms zelfs helemaal niet bereikbaar is. Ik heb even gekeken en bij mij is dit inderdaad ook het geval. De laadtijd was bijna 1 minuut. Zouden jullie kunnen kijken waar dit probleem vandaan komt?
Het gaat om http://www.hopman-ingburo.nl/
Bij voorbaat dank.

5 reacties

Reputatie 5
Badge +4
Goedemiddag, welkom op het KPN Zakelijk Forum.

De website opent inderdaad langzaam. Ook tijdens het navigeren op de site ervaar ik traagheid. Hebt u recent iets in de configuratie gewijzigd?
Er is niets gewijzigd in de configuratie voor zover ik weet, hooguit heeft er een update van wordpress plaatsgevonden. Maar het lijkt mij dat dat niet deze problemen zou moeten veroorzaken?
Reputatie 5
Badge +4
Goedemorgen @Hopman ,

Ik heb beperkte toegang tot uw beheer omgeving, maar heb wel een aantal dingen gecontroleerd. Aller eerst zie ik dat uw WordPress website handmatig is geïnstalleerd en niet direct vanuit de KPN omgeving. Hierdoor kan ik niet in uw wp-admin inloggen. Een mogelijke boosdoener is het wp-config.php bestand. Deze is uitzonderlijk lang en bevat veel code wat niet gebruikelijk is.

Mogelijk kunt u degene die de website gebouwd heeft (beheerder) hiernaar laten kijken. Als dat niet mogelijk is, of u dat te lang vindt duren, is mijn voorstel om WordPress te installeren vanuit de KPN omgeving. Vervolgens kunt u een export van uw huidige website importeren in de nieuwe omgeving en kijken of de snelheid verbeterd.

Mocht bovenstaande niet werken dan is het vrij zeker dat het aan de code ligt. In dat geval raad ik u aan om de bestanden te laten nakijken. Daarnaast biedt KPN alternatieve producten aan die wellicht beter aansluiten bij uw wensen.
@Mark L., bedankt voor uw reactie.
We hebben gedaan wat u heeft voorgesteld. WordPress is verhuisd naar de KPN omgeving.
De snelheid bleef echter een probleem. Door stap voor stap alles na te lopen zijn we gekomen tot twee problemen binnen WordPress:
1: Er stond een child-theme actief met daarin een oude manier van verwijzen naar het parent theme (via @import i.p.v. de juiste verwijzing via php) Voor degenen met een zelfde probleem, zie https://codex.wordpress.org/Child_Themes
2: Er was een plugin actief waarvan de automatische update niet werkte. De plugin was niet compatible meer met de huidige versie van WordPress, De plugin hebben we handmatig geüpdatet.
Na het oplossen van deze twee punten is de laadtijd gelukkig weer normaal.
Nogmaals dank voor uw hulp.
Reputatie 5
Badge +4
@Hopman

Graag gedaan. Goed om te lezen dat het is opgelost.

Reageer