Vraag

Geen bereik meer met digitenne

  • 25 July 2023
  • 5 reacties
  • 67 keer bekeken

Ik maak gebruik van digitenne in combinatie met een buitenantenne maar heb sinds 4 weken echt bagger bereik alleen NPO 1,2,3, werken en met zenders zoeken vind hij RTL 4.5 en 7 niet SBS 6 niet en als hij het wel eens een keer vind dan hapert het van hier tot tokio tot gisteren deden RTL 8 ene TLC het wel fatsoenlijk maar ook deze werken nu met haperingen ik heb alle stappen al doorlopen, ik kan geen mail naar kpn sturen, niet met ze chatten en de bot geeft aan dat ik dit op het forum moet plaatsen dus vandaar. P.s. KPN heeft een handige webshop voor digitenne producten, maar wij hebben een buiten antenne en geen binnen antenne dus helaas kan ik deze niet bestellen.


5 reacties

Reputatie 4
Badge +2

Goedemorgen @Nel Spelt, welkom op het Zakelijk KPN Forum.

Ik kijk graag met je mee wat ik in deze kan betekenen. Kan je voor mij het klantnummer van het Digitenne abonnement in je forum profiel invullen en mij een seintje geven wanneer je dit gedaan hebt? Dan ga ik direct weer voor je aan de slag! 

Dit was optioneel vandaar dat ik dat niet ingevuld had, maar ik heb het er nu in gezet.

Reputatie 4
Badge +2

Goedemorgen @Nel Spelt ,

Bedankt voor het invullen van het klantnummer. Ik heb de gegevens erbij gehaald en zie dat het om een bedrijfsaansluiting gaat. Klopt het dat Digitenne wordt gebruikt op de locatie waar ook de bedrijfsaansluiting geregistreerd staat?

Bij het bekijken van de locatie wordt er geen stabiele verbinding verwacht. Aangezien Digitenne via een radiosignaal werkt, kunnen er meerdere factoren meespelen die de kwaliteit kunnen beïnvloeden. Ook lokale wijzigingen (zoals bebossing en/of bebouwing) tussen de zendmast en de gebruikers locatie hebben invloed op de ontvangstkwaliteit.

Wat betreft aanvullende apparatuur of dergelijke, wellicht heb je iets aan de informatie die in dit topic wordt gegeven.

Het klopt dat digitenne op het factuuradres wordt gebruikt. Hij staat hier al 13 jaar boven een heg uit waardoor hij vrij bereik heeft in de lucht. De zendmast staat hier ook niet zover vandaag, want die staat aan de voorkant van de camping toevallig, dus dat het niet werkt dat is heel erg raar. Ik dacht ik ga wel een nieuwe buiten antenne bestellen. via de webshop want een aantal jaar gelden is deze ook vervangen. Echter staan de buiten antennes niet meer in de webshop dus dat is het probleem. De camping ligt gedeeltelijk in de bossen maar de zendmast staat binnen 500 meter van de plek waar wij wonen. Bovendien is de antenne zo gericht dat hij niet door bomen gehinderd wordt.

Reputatie 4
Badge +2

Kan het zijn dat de zendmast waar je aan refereert ook een zendmast in eigen beheer (of beheer van de camping) is? Wanneer ik namelijk in het overzicht van KPN zendmasten kijk zie ik dat de dichtstbijzijnde zendmast zich op  23km bevind. Een algemeen overzicht van de KPN Digitenne zendmasten kan je ook terug vinden op deze pagina.

 

Reageer