Vraag

Modemwissel

  • 10 September 2015
  • 6 reacties
  • 853 keer bekeken

Geachte heer/mevrouw,

Recentelijk heeft u bij ons bedrijf een VDSL verbinding opgeleverd.

Het is met de huidige modem (TG789vn) echter niet mogelijk om een bridged connectie naar de firewall (Cisco ASA 5505) te leggen. Ook een DMZ functie behoort niet tot de mogelijkheden. Dat wil zeggen dat we dit modem niet werkend op onze firewall geconfigureerd krijgen. 

Kan deze modem worden gewisseld voor een exemplaar wat wel geschikt is voor deze zaken?

6 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Beste Modemwissel,

Betreft het Zakelijk VDSL met IP-Bellen of zonder telefonie?

Met de TG789vn zou het wel mogelijk moeten zijn om een bridged connectie te maken naar de firewall. In deze https://www.kpnserviceweb.com/servicewebclient/scripts/download.aspx?doc_id=13655&doc_filename=Handleiding%20Thomson%20789(i)vn%20Router%20voor%20Zakelijk%20xDSL%20v3%200.pdf" target="_blank staat uitgelegd hoe een aangepaste configuratie kan worden gemaakt. Het is onder andere mogelijk om de DHCP uit te schakelen, interne en publieke ip-adressen toekennen en DMZ in te stellen. Ik wil u adviseren om te kijken naar de stappen vanaf bladzijde 25 (hoofdstuk 5.2).

Ik lees graag of het gelukt is!

Een modemwissel is natuurlijk mogelijk, u kunt de KPN ExperiaBox v8 ontvangen. Hiervoor worden 10 euro aan verzendkosten in rekening gebracht.
Reputatie 2
Badge +1
Met de TG789vn zou het wel mogelijk moeten zijn om een bridged connectie te maken

Dat heb ik ook vergeefs geprobeert. In de genoemde handleiding wordt die procedure niet uitgelegd en het is maar zeer de vraag of het ook daadwerkelijk kan? Het hangt van de firmware af of dit type modem als bridge kan worden ingesteld. Helaas gebruikt KPN aangepaste firmware in verschillende uitvoeringen voor hetzelfde type modem.

Bij de standaard TG789vn kan je in elk geval wel een bridge configureren. Dat kan NIET via de webinterface, maar moet via de CLI (Telnet) gebeuren. En daar liep ik meteen al vast - ik kan met geen mogelijkheid via Telnet inloggen op de modem. Ook niet met de naam/wachtwoord zoals in de voornoemde handleiding staat. En dan ben je dus meteen uitgewerkt.

Om aan alle narigheid een einde te maken heb ik zelf een modem gekocht (Fritz!box 3370). Kan geen bridge maken, maar heeft wel de mogelijkheid het internetverkeer 1 op 1 door te sturen naar een aangesloten apparaat (in ons geval router / firewall). Probleem opgelost en ook nog eens een fijne stabiele verbinding....
https:///t5/user/viewprofilepage/user-id/227 schreef op https:///t5/Internet/Modemwissel/m-p/4128#M360Beste Modemwissel,

Betreft het Zakelijk VDSL met IP-Bellen of zonder telefonie?

Met de TG789vn zou het wel mogelijk moeten zijn om een bridged connectie te maken naar de firewall. In deze handleiding staat uitgelegd hoe een aangepaste configuratie kan worden gemaakt. Het is onder andere mogelijk om de DHCP uit te schakelen, interne en publieke ip-adressen toekennen en DMZ in te stellen. Ik wil u adviseren om te kijken naar de stappen vanaf bladzijde 25 (hoofdstuk 5.2).

Ik lees graag of het gelukt is!

Een modemwissel is natuurlijk mogelijk, u kunt de KPN ExperiaBox v8 ontvangen. Hiervoor worden 10 euro aan verzendkosten in rekening gebracht.

 Nou, het heeft even geduurd.. maar, het is NIET opgelost..
Het werkt inderdaad zoals verwacht NIET op deze manier..

We zouden dan dus ook graag een KPN ExperiaBox V8 ontvangen als het hier wel mogelijk mee is.
Reputatie 2
Badge +1
We zouden dan dus ook graag een KPN ExperiaBox V8 ontvangen als het hier wel mogelijk mee is. 

Die moeite kan je je ook besparen - ik heb hier inmiddels een heel regiment KPN modems staan, maar ALS ze al werken, dan vooral van klapperende aard.
Reputatie 7
Badge +11
Beste Modemwissel,

Ik wil u graag helpen om uw modem om te ruilen.

Graag ontvang ik hiervoor uw abonnement gegevens zoals uw bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer. Kunt u mij deze in een privébericht toesturen?
Reputatie 7
Badge +11
Beste http://zakelijke-community.kpn.com/t5/Internet/Modemwissel/m-p/4124#" style="border-radius: 2.5px; color: rgb(51, 51, 51); padding: 0px 2.5px; background-color: rgb(204, 204, 204);" target="_blank,

Heeft u momenteel wel een goed werkende verbinding? Als er problemen of vragen zijn dan help ik natuurlijk graag! :S

Reageer