Vraag

Voip aansluitingen

  • 10 June 2015
  • 3 reacties
  • 540 keer bekeken

Bij het pakket internet en bellen(http://www.kpn.com/zakelijk/mkb/internet-en-bellen/informatie/abonnementen.htm) krijg je als het goed is een Arcadyan VGV7519 modem/router.

Nu zitten daar 4 netwerkaansluiting op en 2 phone aansluitingen. Nu lopen er naar bijna alle kantoren netjes cat6 netwerkkabels om nieuwe telefoons aan te sluiten. Maar naar 1 kantoor loopt alleen maar een analoge rj11 (telefoon)kabel.

Kan ik die nog aansluiten op één van de phone aansluitingen?

En als je dan dingen instelt via KPN zapper of de voip toolbar, geldt dat dan alleen voor de telefoons die op de netwerkaansluitingen zitten of ook voor de telefoon op phone1 of phone2?

Alvast bedankt.

3 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Hallo ejvb,

Welkom op het Zakelijke forum van KPN! :D

Ik begrijp dat u het Ondernemerspakket heeft. Daarbij is het mogelijk om IP toestellen aan te sluiten op de netwerkaansluitingen maar u kunt ook gewoon ouderwetste analoge telefoontoestellen aansluiten op de phone aansluitingen.

U zou zonder problemen de phone aansluiting kunnen gebruiken met een rj11 kabel en ook dit telefoonnummer beheren vanuit de KPN Zapper app of de Toolbar. De virtuele centrale ziet bij mijn weten niet eens of u rechtstreeks een eigen IP toestel aangesloten heeft of dat het account geconfigureerd staat in het modem zodat een analoog toestel gebruikt kan worden. De KPN Zapper & Toolbar bedient namelijk niet de toestellen maar de virtuele centrale!

Wanneer dit correct ingesteld staat, zou het moeten werken.
Hallo Tim,

Bedankt voor het antwoord. Dan heb ik nog een paar vragen.

1. Wij hebben nog een faxnummer. Is die eventueel mee te nemen naar het nieuwe abonnement?

2. Op jullie website hebben jullie een aantal ip toestellen staan. Waaronder de panasonic kx-tgp 500. Als het goed is kan ik op dat basisstation meerde handsets aanmelden. Maar kan ik dan ook tegelijkertijd met meerdere van die handsets bellen? Want wij hebben nu ook 2 handsets op 1 basisstation en als je met de één belt dan geeft de ander 'lijn bezet' aan.

Alvast bedankt!
Reputatie 7
Badge +11
Hallo ejvb,

Geen probleem, ook daar geen ik graag antwoord op. :D

1. U kunt het faxnummer zonder problemen naar het nieuwe abonnement nemen. Let wel op dat veel oude faxapparaten niet werken op een VoIP lijn. U zou wanneer u over het nieuwe abonnement beschikt, uw faxapparaat kunnen testen op een phone aansluiting op het modem. Daarvoor moet dus een telefoonnummer ingesteld staan op één van de phone aansluitingen.

2. De Panasonic KX-TGP500 ondersteunt zelfs 3 gelijktijdige gesprekken, het is absoluut mogelijk om met meerdere handsets tegelijkertijd te bellen! Ik verwacht dat de meeste IP toestellen minimaal 2 gelijktijdige gesprekken ondersteunen.

Alvast een prettig weekend!

Reageer