Beantwoord

Wifi DDOS/Router?

  • 13 september 2016
  • 6 reacties
  • 266 keer bekeken

Hallo, ik heb een wifi versterker op onze kamer staan, ik merk dat als mijn kinderen erop zitten, dat ze dan zeggen.. Iemand DDOST mij. Ik wil graag weten wat zij op dit internet doen en wat er allemaal voor berichten op verstuurd worden. Is dit mogelijk om vanaf de versterker aftelezen? Is het ook mogelijk om een VPN te krijgen?
icon

Beste antwoord door Tim 14 september 2016, 22:25

[ zie ook de reactie van Timeless ]Zoals het internet schrijft zijn DDos- ofwel cyberaanvallen een manier van treiteren/pesten. Data uitlezen over het interne netwerk is niet iets waar KPN of de klantenservice bij helpt. Natuurlijk wil je hier tegen beschermen. Laat ik het eens proberen.Belangrijk is om te weten wat voor device je kinderen gebruiken op internet. Het IP-adres van je aansluiting is eenvoudig te vinden bijvoorbeeld in de header van een e-mail. Communicatie zoals WhatsApp of Facebook valt niet te traceren. Cyberaanvallen worden veel toegepast bij gaming. Kun je niet winnen? Dan je tegenstander ook maar niet! ;)

Ik kan mij eigenlijk niet veel andere situaties bedenken waarbij dit voorkomt bij consumenten. Je kunt er verder ook weinig tegen doen. De vraag is meer, wie wil jou dit aan doen?Een VPN verbinding is inderdaad een oplossing, men kan jouw IP-adres niet zien. Of VPN en gamen een goede combinatie is? Daar heb ik geen idee van. Als je online wilt gamen, wil je wel een goede performance. Het instellen van een VPN verbinding is op internet in veelvoud te vinden.Hopelijk heb je hier iets aan! 😃
Bekijk origineel

6 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Dag NedKPN, (grappige gebruikersnaam gekozen! :$)
Het is niet eenvoudig om internetactiviteit van een ander weer te geven. U komt dan bijna terecht in de wereld van hacken, daar kan ik niet direct bij helpen. ;)
Mijn advies is om uw vraag op het consumenten forum neer te leggen, daar zijn vele gebruikers actief die vast en zeker advies voor u hebben.
Dag (KPN 😉 ) niet direct. Betekend dat nee? Als ouders denk ik als je je kind beschermt dat dat niet hacken is. En over dat DDosen? Daar hebben we soms last van. Wat kan je hier tegen doen/staat hier iets tegenover als dit gebeurd


MVG
Reputatie 7
Badge +11
[ zie ook de reactie van Timeless ]

Zoals het internet schrijft zijn DDos- ofwel cyberaanvallen een manier van treiteren/pesten. Data uitlezen over het interne netwerk is niet iets waar KPN of de klantenservice bij helpt. Natuurlijk wil je hier tegen beschermen. Laat ik het eens proberen.

Belangrijk is om te weten wat voor device je kinderen gebruiken op internet. Het IP-adres van je aansluiting is eenvoudig te vinden bijvoorbeeld in de header van een e-mail. Communicatie zoals WhatsApp of Facebook valt niet te traceren. Cyberaanvallen worden veel toegepast bij gaming. Kun je niet winnen? Dan je tegenstander ook maar niet! ;)
Ik kan mij eigenlijk niet veel andere situaties bedenken waarbij dit voorkomt bij consumenten. Je kunt er verder ook weinig tegen doen. De vraag is meer, wie wil jou dit aan doen?

Een VPN verbinding is inderdaad een oplossing, men kan jouw IP-adres niet zien. Of VPN en gamen een goede combinatie is? Daar heb ik geen idee van. Als je online wilt gamen, wil je wel een goede performance. Het instellen van een VPN verbinding is op internet in veelvoud te vinden.

Hopelijk heb je hier iets aan! 😃
Bedankt Tim, biedt KPN geen VPN?
Reputatie 7
Badge +11
VPN bieden wij inderdaad niet aan. Er zijn echter veel aanbieders te vinden, waaronder ook in Nederland. Persoonlijk heb ik goede verhalen gehoord over privateinternetaccess (PIA). :$

Veel succes, voor vragen kan je altijd op ons forum terecht!
Reputatie 3
Badge
Niet vergeten om een "betrouwbare" VPN aanbieder te kiezen. Al het verkeer dat je via deze tunnel verstuurd is dan ook in te zien door uw VPN aanbieder. Zie het als een tunnel waar auto's doorheen rijden. Deze auto's kunnen bekeken worden door camera's van de tunnelbeheerder.

Ik weet niet wat uw kennis is binnen deze begrippen, daarom probeer ik het vooralsnog met "naar mij weten" begrijpelijke alledaagse voorbeelden.

Verder word de term "DDoS" vaak terecht/onterecht gebruikt door het publiek. In andere woorden een "Distributed denial-of-service" is zoals de naam al aangeeft een gedistribueerde verbinding om een service offline te halen. Om even bij het voorbeeld van de tunnel te blijven, zie het als een enkel baans tunnel met meerdere toegangswegen. Wanneer er dan te veel auto's de tunnel willen berijden zal deze verstop raken voor al het andere verkeer.

Zoals dan hopelijk te begrijpen is levert dit een slechte/niet werkende verbinding op. Dit kan echter veel meer oorzaken hebben, maar omdat het voor de jeugd "cool" klinkt word het vaak op "super stoere" termen gegooid als DDoS.

Een ander punt is de WiFi versterker. Deze versterk natuurlijk het inkomende signaal maar hierdoor +/-halveert de snelheid. Het zijn grofweg 3 punten. 1 is het startpunt (Uw eerste WiFI toegangspunt) deze "praat" naar de (2)WiFi versterker waarna deze het weer doorgeeft naar de (3)eindgebruiker. Omdat de (2) WiFi versterker dus eerst moet luisteren voordat deze het kan doorsturen zal de snelheid hier dus enigszins vertragen. Vaak gebeurd dit op hetzelfde kanaal waardoor de apparaten elkaar moeilijk kunnen verstaan, wat ook niet ten gunste is van de snelheid. Net als bijvoorbeeld een verjaardag waar iedereen (in dezelfde taal) door elkaar praat.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat voordat u keuzes maakt u beter eerst kunt bekijken wat u nu heeft en waar nu al op te optimaliseren is, door bijvoorbeeld kabels te gebruiken of wanneer dit niet mogelijk is maar er wel een stroomnetwerk/coax kabel aanwezig is omzetters te gebruiken die Ethernet(internet kabel) omzetten naar een signaal over het stroomnetwerk of de Coax kabel(televisie kabel).

Gegroet,
Timeless

Reageer