Beantwoord

Ligging KPN lijn

  • 13 December 2016
  • 5 reacties
  • 992 keer bekeken

Goedemorgen,

Wij zijn voornemens om een interne verbouwing door te gaan voeren. waarschijnlijk komen we bij de verbouwing de inkomende KPN telefoonlijn tegen. WE weten echter niet zeker wat de exacte ligging is en of deze mag blijven liggen . Deze komt waarschijnlijk deels onder een nieuw te bouwen laboratorium te liggen.
Ik weet niet waar ik precies moet zijn voor dergelijke informatie.
icon

Beste antwoord door Tim 14 December 2016, 10:37

Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Goedemorgen Bert, dat is geen dagelijkse vraag! :$
Welkom op het Zakelijk KPN Forum.

U kunt een VTA (verzoek tot aanpassing) indienen bij KPN met een ontvankelijke bouwvergunning en tekening. Als er nog geen vergunning en tekening is kan KPN met u meedenken over de ligging van de kabels. De aanvraag met gegevens ontvangen wij graag per e-mail, hiervoor stuur ik u een privébericht.

Veel succes met de verbouwing en ik vertrouw erop dat jullie eruit komen.
Goedemorgen Tim,

Het betreft hier een kleine aanbouw, waarvoor wij geen vergunning gaan aanvragen. Het probleem is echter dat er op dat gedeelte flink wat leidingen liggen, waaronder volgens de bij ons bekende gegevens ook de KPN lijn. Omdat de lijn naar onze mening ook op een raar punt het bedrijfspand binnenkomt (plaats waar het ISRA punt zit) lijkt het ons zinvol om de lijn op een andere plaats naar binnen te laten komen. Eigenlijk is de concrete vraag hoe dit in zijn werk gaat.

Met vriendelijke groet,
Bert Vriens
Reputatie 7
Badge +11
Hallo Bert,

Als u zeker weet dat het ISRA punt verplaatst moet worden, is het een idee om direct hiervoor een verzoek indienen. Tijdens het verplaatsen van het ISRA punt kan de ligging van de kabel aangepast worden. Als u bij de opdracht alle relevante informatie geeft kan men de nodige voorbereidingen treffen.

Aangezien ook klanten van andere providers de wens hebben om het ISRA punt te verplaatsen, is dit extern ingeregeld. Meer informatie hierover vindt u op kpn.com:

Verplaatsen van het IS/RA punt of FTU in je huis
Wanneer je het IS/RA punt of FTU wilt verplaatsen vul dan het formulier in bij mijnaansluiting.nl.
Woon je in Zeeland, Noord-Brabant of Limburg, vul dan het formulier in bij VolkerWessels.
Opmerking: Aan het verplaatsen van een aansluitpunt zijn kosten verbonden.
Beste Tim,

Bedankt voor het uitgebreide antwoord. We zitten nog te wachten op een officiële go van het project. Waarschijnlijk krijgen we die binnen nu en 8 weken. Op het moment dat het zover is weten we meteen waar we onze aanvraag moeten gaan starten.

Met vriendelijke groet,
Bert Vriens.
Reputatie 7
Badge +11
Heel veel succes met de verbouwing en alles wat er bij komt kijken!
Voor vragen over de kabel en uw ISRA punt kunt u altijd op het forum terecht 🙂

Reageer