Beantwoord

meerdere IP adressen via Experiabox

  • 21 July 2023
  • 6 reacties
  • 561 keer bekeken

Beste KPN,


Ik ga voor een klant een KPN EEN abonnement installeren. omdat we ook gebruik willen maken van de 4G dongel willen we de Experiabox er tussen laten. Achter de Experiabox komt een eigen Tp-Link TL-ER7212PC router. Nu begreep ik dat we de Experiabox in DMZ mode moeten zetten. Maar hoe kunnen we dan de 8 IP adressen (5 effectief) doorzetten naar de tweede router?
Config:     INTERNET -- EXPERIABOX -- TL-ER7212PC router -- Client PC's / Servers

Wat moeten we dan doen om de Experiabox zodanig te kunnen configureren straks dat de 5 beschikbare IP adressen doorgezet worden naar de 2e router achter de Experiabox? En wat moet dan de WAN config worden van de 2e router.
Eenmaal als de IP adressen binnen komen in de 2e router weet ik wel hoe ik ze moet doorzetten naar de interne LAN IP adressen.

Ik hoop dat u begrijpt wat ik wil proberen. Dus standaard KPN router met daarachter onze eigen router en vervolgens de 5 IP adressen te kunnen doorzetten naar onze eigen interne LAN adressen.

 

icon

Beste antwoord door Wesley 25 July 2023, 14:46

Bekijk origineel

6 reacties

Goedemiddag @RJK 
Als eerst welkom op het zakelijk forum!

Ik ben zelf geen netwerk beheerder, maar als het goed is, is het op deze wijze mogelijk om een routed subnet te realiseren.

Bekabeling vanaf de V10 --> LAN poort --> WAN poort eigen firewall / router

Op de WAN zijde van de eigen firewall / router, de default gateway & publiek IP configureren. 
 

Dank voor de welkom en de snelle reply. Goed om op dit forum te zijn. Krijgt men bij KPN MKB ONE de experiabox v10? Wijkt deze qua configuratie dan ook af van de v12

Kun je de V10 dan wel in bridged mode zetten zodat je op je eigen router de 8  (5 effectief) externe op adressen kan configureren?

De KPN MKB wordt over zo’n 3 weken geïnstalleerd op de locatie.

Nieuwe klanten krijgen in de meeste gevallen een KPN Box 12. Tenzij er geleverd wordt over Bonded VDSL (BVDSL). De KPN Box 12 ondersteund deze techniek niet. In dat geval zal er altijd een Experiabox V10 worden geleverd.
De Experiabox V10 heeft geen ondersteuning voor Bridge mode, Routed subnet zou wel gewoon moeten lukken op een Experiabox V10.

In het leveringstraject heeft de klant een orderregisseur waarmee telefonisch contact kan worden opgenomen. Wellicht kan de klant dan even navragen welke techniek er geleverd wordt en wat het modem zal zijn. Als de verbinding via een Business Partner van KPN wordt geleverd, dan adviseer ik om de Business Partner daarover te contacten
 

Het gaat hier om een glasvezel verbinding waar nu KPN zakelijk op zit met een Experiabox V12 en deze wordt omgezet in een KPN MKB EEN abonnement. Maar ik begrijp dat we dus niets hebben aan een Experiabox V12 omdat deze geen meerdere IP adressen kan verwerken.

Reputatie 2
Badge +1

Maar ik begrijp dat we dus niets hebben aan een Experiabox V12 omdat deze geen meerdere IP adressen kan verwerken.

Het maakt niet uit of je de box 12 of de v10 hebt. Beide ondersteunen routed subnet en verwerken dit op dezelfde manier. Op het KPN modem hoef je hiervoor niets in te stellen. Dit regel je in je eigen router.

Hou er wel rekening mee dat de 4g backup alleen basis internet geeft aan clients die rechtstreeks op het KPN modem aangesloten zitten. Dus bij uitval van de glasvezel zal er achter je eigen router geen internet mogelijk zijn.

Beste allen,

Hartelijk dank voor alle informatie.
Uiteindelijk gaan we voor de opstelling van een Draytek 3910 router. Hierop kunnen we direct 2 glasvezel aansluitingen op realiseren. Zodoende kunnen we ook de publieke IP adressen intern translaten. Dit bespaard een hoop kopzorgen.

Daarnaast is deze VPN router voorzien van een behoorlijke doorvoersnelheid qua NAT, IPSec en SSL VPN koppelingen.

Nogmaals dank aan iedereen!

Reageer