Beantwoord

Snelheid KPN en MKB 4Gbit/s?

  • 15 November 2023
  • 5 reacties
  • 133 keer bekeken

Badge

Hoi, ik lees hier: https://www.overons.kpn/nieuws/kpn-maakt-zich-klaar-voor-hoogste-internetsnelheid-van-nederland/ dat jullie inmiddels in staat zijn op 2 en 4 Gbit/s te leveren via glas. Geld dit ook voor “XS4ALL Internet Giga” (ofwel KPN EN MKB) abonnementen? Is dit postcode afhankelijk?

Alvast bedankt!

icon

Beste antwoord door Rick S. 15 November 2023, 14:53

Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @BerArtVD,

Welkom op het Zakelijk KPN Forum! 
Het klopt helemaal dat we op bepaalde locaties al een verbinding van 4 Gbit/s haalbaar is. Dit geldt echter nog niet voor alle adressen. Op dit moment is het ook alleen nog beschikbaar voor consumenten en Kleinzakelijk abonnementen. En dan ligt het ook nog aan de aansluiting op locatie of het al beschikbaar is. Voor KPN EEN MKB abonnement volgt het later. 

Heel fijn dat je het klantnummer in je forumprofiel hebt ingevuld. Ik heb gekeken naar jouw abonnement en de mogelijkheden op dit adres. In principe kom je met dit abonnement wel in aanmerking voor een upgrade, dat is het goede nieuws. Het mindere nieuws is dat de techniek op deze locatie nog niet gereed is voor 4 Gbit/s. Er is op dit adres namelijk geen sprake van de XGS-PON technologie (zoals ook in het artikel vermeld). We kunnen het pakket op dit moment dus nog niet upgraden. 

 

Badge

@Rick S.

  1. Ik las dat Odido ook 2Gbit/s en 8Gbit/s verbindingen gaan leveren, is dit op basis van dezelfde technologie, en wellicht netwerk, als die van KPN en MKB? Of heeft Odido hun eigen netwerk en hun eigen technologie?
  2. Enig idee wanneer de glasvezel provider (Ik dacht dat dit hier Fiber is) de XGS-PON technologie mogelijk gaat maken? Of moet ik daarvoor bij Fiber zijn? Of is dit iets wat bij jullie ligt?
  3. Ik las ook dat jullie voor de XGS-PON technologie een “eigen” aparte router voor gebruiken, is daar al meer informatie over? Is de Fritz!Box 5690 Pro vergelijkbaar?

Alvast bedankt!

 

//edit: Ik lees hier: https://tweakers.net/reviews/11572/door-de-1gbit-s-grens-supersnel-downloaden-en-je-thuisnetwerk.html net dat 8Gbit/s de snelste mogelijkheid is ;) ...

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @BerArtVD,

Hieronder het antwoord op jouw vragen voor zover mogelijk: 

  1.  Ik las dat Odido ook 2Gbit/s en 8Gbit/s verbindingen gaan leveren, is dit op basis van dezelfde technologie, en wellicht netwerk, als die van KPN en MKB? Of heeft Odido hun eigen netwerk en hun eigen technologie?

Voor zover ik het begrijp zijn deze verbindingen bij Odido ook op basis van de eerder genoemde XGS-PON technologie. Daarnaast weet ik dat Odido geen eigen netwerk heeft, maar dat zij gebruik maken van glasvezelnetwerken van andere (meerdere) exploitanten.

  1. Enig idee wanneer de glasvezel provider (Ik dacht dat dit hier Fiber is) de XGS-PON technologie mogelijk gaat maken? Of moet ik daarvoor bij Fiber zijn? Of is dit iets wat bij jullie ligt?

Wij hebben helaas geen zicht per adres wanneer de XGS-PON technologie beschikbaar wordt. Eerst komen de hoge snelheden beschikbaar voor de adressen, waar deze technologie al beschikbaar is en vervolgens wordt dit stapsgewijs uitgebreid.. Je kunt dit eventueel bij KPN Netwerk navragen, maar ik durf niet met zekerheid te zeggen of zij al specifiek voor jouw adres kunnen zeggen wanneer het komt. 

  1. Ik las ook dat jullie voor de XGS-PON technologie een “eigen” aparte router voor gebruiken, is daar al meer informatie over? Is de Fritz!Box 5690 Pro vergelijkbaar?

Dat klopt helemaal. Voor de verbindingen leveren we de KPN Box 14. Meer informatie over deze router vind je in het topic KPN Box 14: van specificaties tot instellingen

 

 

Badge

@Rick S.  Weet je al meer na 5 maanden?

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen @BerArtVD,

Het is jammer genoeg nog niet bekend per wanneer de 4 Gbit/s verbindingen beschikbaar worden voor KPN EEN MKB klanten.  

Reageer