Vraag

Dragino LHT65 koppelen aan KPN netwerk

  • 8 June 2020
  • 11 reacties
  • 863 keer bekeken

goedendag,

voor een project zijn wij bezig met het koppelen van de dragino LHT65 sensor met het KPN netwerk (https://www.antratek.nl/lht65-lorawan-temperature-humidity-sensor ). Deze sensor probeert wel te joinen met het netwerk maar stuurt vervolgens geen data naar het netwerk toe, hij blijft als het ware in de een join loop hangen.

zijn hier mensen met eerdere ervaringen hiermee en/of die durven te zeggen waar het aan ligt?

 

hartelijke groet en alvast dank,

Koen


11 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @datalabagrifood , 

Welkom bij de IoT Community! 
Wat tof dat u met LoRa en de KPN Things portal aan de slag bent gegaan. Natuurlijk help ik u graag verder. 

Ik vraag mij allereerst af of u de informatie en instructies op de Connect a LoRa Device heeft gevonden en gebruikt? Wat is op dit moment de status van het device als u in de portal kijkt op de Device details page kijkt? 

hoi Rick.,

hieronder kunt u de join requests en join accepts zien. Ik heb op verschillende plekken gekeken of dit toevallig aan het bereik lag maar dat was niet het geval. Alvast super bedankt voor de hulp!

 

en verdere details:

 

@Rick S. en als laatste de properties

 

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @datalabagrifood ,

Naar aanleiding van uw toelichting heb ik de situatie ook even bij de specialisten voorgelegd. 
Zij geven aan dat het er op lijkt dat het signaal erg zwak is en dat het modem niet helemaal goed geconfigureerd is. 
Mijn collega verwijst naar de F.A.Q pagina en dan specifiek naar het 3e stukje onder ‘My LoRa device won't join the network’.

Wilt u kijken of u hier verder mee komt?

goedendag @Rick S. 

dat bleek inderdaad soelaas te bieden maar daardoor kwam er wel een andere (beetje rare) fout naar boven drijven. ik krijg nu de melding Unconfirmed mac of Unconfirmed data + mac.

hoort dit of zijn er nog extra handelingen nodig om dit te repareren?

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag,

Goed om te horen dat het nu gelukt is om het device volledig te laten joinen!

Ik had de vervolgvraag gelijk doorgezet en heb eerst gewacht op een terugkoppeling. De melding ‘Unconfirmed Mac’ of ‘Unconfirmed data + mc’ kan op zich geen kwaad hoor. Het geeft aan dat het device geen acknowledgement geeft. 

Dank! dan kan ik verder

Hoi,

De melding ‘Unconfirmed Mac’ of ‘Unconfirmed data + mc’ kan op zich geen kwaad hoor. Het geeft aan dat het device geen acknowledgement geeft. 

 

Misschien wat late reactie, maar hoe kan je als device dan wel zorgen dat je device een acknowledgement teruggeeft?

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen @Reinos,

Excuses voor de late reactie! 
Eerlijk gezegd was deze reactie mij in eerste instantie ontschoten. Hoe dit precies per device werkt weet ik zelf niet. 
Ik heb een hulpvraag uitgezet bij de specialisten, maar ik weet niet zeker in hoeverre wij hierbij kunnen helpen. Dit heeft te maken met configuratie van het device zelf en valt in die zin buiten ons domein. Als ik een terugkoppeling van de specialisten ontvang kom ik natuurlijk bij je terug. 

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @Reinos

Het heeft even geduurd voordat ik een terugkoppeling mocht ontvangen, maar het is eindelijk zover.  Ik heb onderstaande terugkoppeling gekregen: 

De Lora berichten kunnen uplink of downlink berichten zijn. Bij een uplink of downlink bericht kun je opgeven of deze ‘confirmed’ of ‘unconfirmed’ is. Indien ‘confirmed’ dan zal de ontvanger (Network Node) bij een volgend bericht naar de requester aangeven in de ACK-flag dat dit bericht volgt op een ontvangen ‘confirmed’ bericht.

Over hoe je een ‘confirmed’ bericht stuurt vanuit het device, of hoe er een ‘ACK’ wordt gegeven na een ‘confirmed’-downlink zal de documentatie van het device (of in het bijzonder de Modem chip) geraadpleegd moeten worden.
Echter standaard is het niet onlogisch dat een device welke telemetry data stuurt de payloads unconfirmed verzend. Aangezien dat minder batterij verbruikt behelst.

 

voor verdere details:

https://lora-developers.semtech.com/documentation/tech-papers-and-guides/sending-and-receiving-messages-with-lorawan/sending-and-receiving-messages

Reageer