Vraag

LoRa en KPN

  • 5 October 2017
  • 3 reacties
  • 853 keer bekeken

Beste allemaal,

Ik ben bezig met het testen van LoRaWAN. Ik maak gebruik van een Arduino in combinatie met het Dragino LoRa shield. Ik maak gebruik van Arduino-LMIC library (https://github.com/matthijskooijman/arduino-lmic)

Als eerste heb ik getest met The Things Network, dit werkt prima.
Toen getest met het netwerk van KPN via https://loradeveloper.mendixcloud.com. Ook dit werkt prima.

Omdat ik GEOlocation wil testen heb ik een LoRa Prepaid bundel genomen bij Simpoint (LoRa reseller van KPN) Gekozen voor ABP keys. Ik heb de NWKSKEY, de APPSKEY en het DEVADDR van eerdere tests vervangen door die van de Prepaid bundel, alleen het lukt niet om berichten te versturen.

Mijn vraag is waarom lukt het in de eerste twee tests wel en in de derde niet?

Zie hier de gebruikte code : https://paste.ubuntu.com/25678554/

Met vriendelijke groet,

Henri

Dear all,

I'm testing LoRaWAN. I a'm using an Arduino in combination with the Dragino LoRa shield. I use the Arduino-LMIC library (https://github.com/matthijskooijman/arduino-lmic).

First I tested with The Things Network, this works fine.
Then tested with KPN's network at https://loradeveloper.mendixcloud.com. This also works fine.

Because I want to test GEOlocation I applied for a LoRa Prepaid bundle at Simpoint (LoRa reseller from KPN) and chose ABP keys. I have replaced the NWKSKEY, APPSKEY and DEVADDR of previous tests with those of the Prepaid bundle, but I have not been able to send messages.

My question is: why did it succeed in the first two tests, and why did it fail in the last one?

See the code used here : https://paste.ubuntu.com/25678554/

Regards,

Henri

3 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Hi @Henri van de Munt,

Welkom bij onze LoRa Community! 😁

Wat leuk om te lezen dat u aan het testen bent en nu met Geolocation aan de slag wilt! Op dit moment is het zo dat Geolocation nog niet uitgerold is. Daar zijn wij op dit moment druk mee bezig. Dit is dus ook de reden dat het voor u nog niet lukt.

Ik ga direct bij onze specialisten een update vragen omtrent de uitrol. Ik verwacht begin volgende week een antwoord te hebben.
Hallo @Rick S.

Dank voor je reactie!
Volgens Simpoint zou geolocation al wel mogelijk zijn (http://www.simpoint.com/lora/#loravansimpoint)
Het lukt helemaal niet om data te versturen, het is niet zo dat ik alleen de geolocatie niet mee krijg ofzo.

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Groeten,
Henri
Reputatie 7
Badge +6
Hi Henri,

Interessant om te zien dat het bij Simpoint al op de website vermeld staat.
Nu moet ik wel zeggen dat ik begrepen heb dat onze Developer portal deze week een update heeft gehad en de Geolocation stond ook gepland voor deze update. Ik vermoed dus dat Geoloction deze week daadwerkelijk uitgerold is. Ik wacht nog op de bevestigende mail van de specialisten.

Nu is het zo, dat wij hier in principe verantwoordelijk zijn voor ondersteuning op de Developer Portal. Wij proberen gebruikers van ons netwerk zoveel mogelijk te helpen. Om u in dit geval zo goed mogelijk te kunnen helpen ga ik een ticket aanmaken voor de servicedesk voor LoRa klanten. Hiervoor heb ik een aantal gegevens van u nodig. Hiervoor stuur ik u direct een privebericht 😉

Reageer