LoRa | Forum Index & Manuals

  • 10 August 2016
  • 12 reacties
  • 20722 keer bekeken

Reputatie 2
Badge +1
This post has become obsolete as it was incorporated in the Welcome to the KPN LoRa forum. An overview topic.

Welkom to the KPN LoRa forum. Here you can find information about different LoRa topics. Please refer to one of the topics below and ask your questions if anything remains unclear.


KPN LoRa Basics
What is LoRa and LoRaWAN?
Spreading factors and Coverage
Adaptive Data Rate
ISM 868 band and the duty cycle
Device Classes
LoRaWAN Broadcasting
LoRa Encryption
Activation by Personalisation (ABP)
Over The Air Activation (OTAA)

Device
Certification
Device Requirements

Geolocation
Geolocation

Application Server
Requirements for your application server
Application Server SSL Certificates
Receiving & Decoding Messages
Uplink & Downlink Messages signed with SHA tokens
Send Downlink Messages
Example of LoRa Uplink Messages
LoRa Decryption on Application Server

Frequently Asked Questions
FAQ

Developer Portal
The KPN LoRa Developer Portal

Manuals & how-to's
Create a simple dashboard in node-RED
Use Octoblu and Freeboard to compare weather data
KPN LoRa om Van Raam fietsen te traceren - Timo Geurts

Tools & sites
LoRa Tools

12 reacties

Badge
Ik ben op zoek naar een manual waar ik de titel niet van weet. De info die ik heb is dat het genoemd wordt in het manual met als titel "Quick Start koppeling LoRa en Applicatie Server v0.4" op blz. 2 in de onderstaande tekst
------------------
1. Inleiding
LoRa Devices communiceren met de LoRa Core (LRC) voor berichten van device naar internet (uplink) en van internet naar device (downlink). De applicatieserver (AS) van de klant communiceert vervolgens met de LRC om berichten te versturen en ontvangen. Deze quick start wordt de link tussen de applicatieserver en de LoRa Core toegelicht. De communicatie tussen Device en Core en de werking van het LoRa protocol en bijbehorende AES-128 encryptie worden in een andere handleiding toegelicht (op aanvraag beschikbaar).
-----------------
M.v.g.,
Piet
Reputatie 2
Badge +1
....
M.v.g.,
Piet

Hi Piet, de documenten die daar bedoeld worden staan allemaal als aparte topics op dit forum zoals te vinden is hier in de index. Kan je daar iets niet in vinden?
Badge
Beste Michiel,
Die index had ik ook al gezien, maar het gaat er mij om welk document wordt hier bedoeld.

De communicatie tussen Device en Core en de werking van het LoRa protocol en bijbehorende AES-128 encryptie worden in een andere handleiding toegelicht (op aanvraag beschikbaar).

M.v.g.,

Piet
Reputatie 2
Badge +1
Hi Piet, de informatie uit de handleiding die je hebt gelezen en de handleiding waaraan je vervolgens refereert heb ik allemaal in het forum opgenomen met de meest up to date versie die wij hebben. De oude handleidingen zijn niet altijd meer up to date. Vandaar mijn vraag: welke specifieke vraag over LoRa heb je? Dan verwijs ik je naar het juiste topic en als het daar niet bij staat dan gaan we verder zoeken.
Badge
Beste Michiel,

Ik zou het volgende willen weten (beschrijving):
- hoe is de communicatie tussen Device en Core
- de werking van het LoRa protocol
- de bijbehorende AES-128 encryptie

M.v.g.,

Piet
Reputatie 2
Badge +1
Hi Piet, zoals zojuist telefonisch besproken kan je de precieze werking van het protocol vinden in de LoRaWAN specifications van de LoRa alliance. Deze kan iedereen online aanvragen zoals beschreven in dit topic.
Is het reeds mogelijk om locatiebepaling te doen a.d.h.v. het KPN LoRa netwerk? In de algemene dienstbeschrijving V1.4 staat dat er medio 2016 locatie bepaling beschikbaar wordt. Is hier momenteel al meer informatie over te verkrijgen hoe dit werkt en hoe ik hier gebruik van kan maken?
Reputatie 7
Badge +11
Hi mtheelen, de eerste lokalisatie testen zijn uitgevoerd en worden nu geanalyseerd. Er zijn nog enkele zaken die aangepast moeten worden om het voor alle LoRa gebruikers beschikbaar te maken. U kunt zich melden bij uw accountmanager om een test aan te vragen.
Reputatie 1
Badge
Hello,

For a project, I am looking for a developer familiar with KPN LoRaWAN and the development of IoT applications.

If anyone is interested please contact me on my email : ensamine@gmail.com

Cheers

Amine
Hoi, ik probeer een lorahat v 1.4 aan de praat te krijgen met een RPI maar kan nergens een goede howtio vinden. Kan iemand mij helpen deze te koppelen aan het KPN netwerk want met andere devices is het wel gelukt

graag hulp....
Reputatie 7
Badge +11
Hi @Sven1, waar loopt u precies vast? Lukt het niet om de device aan te melden via OTAA? Een optie is eventueel om de device op de developer portal middels ABP te registreren. Helaas levert zoeken naar lorahat op het forum geen resultaten op, er zijn over dit device nog geen discussies geweest.
Mocht u meer informatie hebben over het probleem verneem ik het graag.
@Tim Ha Tim, bedankt voor je reactie ik heb inderdaad gevonden hoe je via ABP en OTAA kan registreren. Echter wat me niet lukt is überhaupt een "howtio" te vinden hoe ik met dit device kan verbinden met het KPN netwerk of wel ander netwerk dan ook behalve een single channel GW functie naar (The Things Network) TTN.

Dus ik hoop dat er iemand mee leest die het al wel een keer gelukt is om data via KPN te versturen met deze setup.

Reageer