Vraag

Mac device adressen

  • 15 November 2017
  • 7 reacties
  • 372 keer bekeken

Badge
Waar kan ik het mac adres terug vinden van:
- het ExperTronics end device (LoRa). Bij het bericht (upload) is nl niets vermeld
- De KPN packed Forwarder (antenne mast). Bij het Bericht (download) is nl niets vermeld

Ik heb de screenshot van zowel een uplink als een downlink meegestuurd

M.v.g.,

Piet

7 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Hi Piet, dat is een goede vraag, heeft een LoRa device eigenlijk wel een MAC Address? 🤓
Dit aangezien de devices vanuit de fabrikant van een DevEUI worden voorzien, deze zijn vergelijkbaar met een MAC Address. De Gateway heeft wel een MAC Address, met een afwijkend 48 bit formaat.

In dit document staat waar en hoe u de DevEUI kunt vinden, op deze pagina ook genoemd als "unique MAC address of the LoRa module".
Badge
Beste Tim,

Bedankt voor de uitleg en info, maar dan rest nog steeds de vraag waarom zijn deze (MAC) adressen niet ingevuld bij ThingPark/Actility (zie bij voorgaande screenshots). Ik neem aan dat deze (MAC) adressen in de header van LoRa te vinden zijn. Weet jij waar en hoe ik deze kan meesturen, omdat de ExperTronics devices eigen (IEEE geregistreerd) MAC adressen hebben. In dit specifieke geval kan ons device zelfs een set (16 stuks, waarvan er twee vastliggen voor Master en Slave) van MAC adressen bevatten (FF:FF:FF:FF:FF:Fx). Dit voorbeeld ter illustratie, omdat de techniek die wij willen gaan gebruiken nog niet vast staat.

M.v.g.,

Piet
Reputatie 7
Badge +11
Hi Piet,

Ik ben nog even verder gaan zoeken en denk het gevonden te hebben.

Wat we zien lijkt de MAC Payload Header te zijn (hex). Het MAC adres van de device is gelijk aan de DevEUI. Dus als je een MAC Command stuurt, zou de payload in hex zichtbaar zijn in dit veld, maar ik begrijp dat je het veld ook kunt gebruiken voor andere data. Jammer genoeg heb ik geen device bij de hand om dit te testen, maar alle informatie die ik heb gevonden lijkt hier sterk op! Kun je hiermee verder?
Badge
Beste Tim,
De vraag ivm het MAC address kom ik nog op terug, want ik ben nu in discussie met de LoRa Alliance voor de aanschaf/registratie van deze MAC adressen.
Een korte vraag; Hoe kan ik de historie van een bepaald device wissen (Actility Wireless Logger), zodanig dat de tellers FCnt en FCnt weer op nul staan.
M.v.g.,
Piet
Reputatie 7
Badge +11
Beste Piet,
Deze informatie kom ik hierover tegen:
"The network expects the the Fcnt is never reset, this would indicate some kind of fault condition and would be considered as security issue. In a word, for all devices the Fcnt should keep going up (only exception is when the device re-joins)"

Daaruit maak ik op dat het eigenlijk niet de bedoeling is, maar mocht je het toch willen, zou je een OTAA rejoin kunnen proberen.
Badge
Beste Tim,
Wat bedoel je met re-join! Betekend dit dat ik het device uit ThingPark moet halen (verwijderen in de Device Manager en opnieuw toevoegen) of kan je mij uitleggen hoe ik een re-join moet doen voor ABP, want OTAA is nog niet beschikbaar in Actility. (volgens de laatste versie van de manual "under construction"). De versies die ik momenteel in bezit heb is van de Device Manager "2016 V0.3" en van de Wireless Logger "2016 V0.1".
M.v.g.,
Piet
Reputatie 7
Badge +11
Beste Piet, daar komt het volgens mij op neer, het device wordt verwijderd en opnieuw geregistreerd waardoor deze waardes ook weer op 0 komen. Ik dacht eigenlijk dat Thingpark al wel OTAA mogelijkheid heeft?
Ik ga achter de documentatie aan, die ik heb zijn inmiddels ook verouderd. Hier kom ik op terug!

Reageer