Vraag

mqtt berichten komen niet meer aan

  • 25 July 2022
  • 3 reacties
  • 56 keer bekeken

Hey,
 

Het lijkt of de mqtt service berichten niet meer door zet naar de server. Berichten kwamen op 13 mei wel nog aan, maar daarna heb ik het niet meer werkend gezien.

De berichten komen wel bij KPN things binnen, zie ze dus alleen niet meer verwerkt worden door de MQTT flow. Is er iets veranderd aan eisen? Want de rest van de setup heb ik in de tussen tijd niks veranderd.

 

Hoor het graag.


3 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @MisterGiez,

Goed dat je aan de bel trekt! 
Ik zie inderdaad dat het laatste bericht van 13-05 van device SMAK Tracker Beam Two. Bij de andere 2 devices, die aan dezelfde flow zijn gekoppeld,  zijn de laatste berichten van gisteren. Ik denk daarom eerlijk gezegd niet dat het aan de flow ligt. Heb je al geprobeerd om het device opnieuw te koppelen?

Hey Rick, ik heb zelfs een nieuwe flow gemaakt en gekoppeld. Zie alleen nog steeds niks op de mqtt server aankomen. Zien jullie is van een status connectie?

Hoor het graag.

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag, 

Ik zie dat er vandaag ook weer berichten zijn binnen gekomen van de SMAK Tracker Beam One en SMAK Tracker Beam Three. Het laatste bericht van SMAK Tracker Beam Two is zoals bekend van 13-05, maar dit wil eigenlijk ook zeggen dat er daarna geen berichten meer zijn ontvangen van dit device. En wat dat betreft dus ook geen data die doorgestuurd kan worden naar het MQTT endpoint. 

Wat betreft de connectie van de SMAK Tracker Beam Two ziet alles er goed uit. 

Reageer