Vraag

MQTT connectie naar Google IoT

  • 6 October 2021
  • 4 reacties
  • 94 keer bekeken

Is er een mogelijkheid om MQTT berichten naar Google’s Cloud IoT core te versturen vanuit de KPN things omgeving? De standaard MQTT connectie biedt niet de juiste opties voor zover ik kan nagaan. 

 

 


4 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @bigger_blue,

Welkom op het Zakelijk KPN Forum! 
Excuses voor de late reactie. Ik heb dit topic al eerder gezien, maar heb bewust gewacht met een reactie. Ik had namelijk direct een hulpvraag naar onze specialisten uitgezet en had inmiddels al verwacht een inhoudelijke terugkoppeling te hebben, zodat ik jouw vraag direct kon beantwoorden. Dat is helaas nog niet het geval. Er spelen verschillende zaken bij mijn collega's die qua prio voorrang hebben gekregen.  Dat betekent natuurlijk niet dat je helemaal geen antwoord krijgt, maar het duurt wat langer dan normaal. Ik blijf er uiteraard achteraan zitten, zodat we zsm antwoord hebben. 

Los daarvan wil ik je ook nog even wijzen op deze MQTT Essentials pagina. Hier vind je veel informatie over de basis en de mogelijkheden met MQTT. 

 

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @bigger_blue 

Ik heb net nog even contact gehad met mijn collega's en zij willen graag wat extra informatie. 
Waarom lukt het niet met de standaard MQTT connectie? Waar lopen jullie precies tegen aan?

Hoi Rick,

Dank je wel voor je reactie. Google gebruikt JWT token based autenticatie, de standaard MQTT connectie voorziet alleen in basic authenticatie op basis van een username/password. Zie ook https://cloud.google.com/iot/docs/how-tos/mqtt-bridge 

Bij het daadwerkelijk genereren van het JWT token loopt het nu vast. We hebben begrepen dat die periodiek opnieuw gegenereerd dient te worden, en die mogelijkheid zien we niet binnen de omgeving.  Moeten we deze zelf offline genereren en handmatig uploaden? 

 

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @bigger_blue,

Bedankt voor de toelichting! 
Ik heb dit met de specialisten besproken en zijn ook verder op onderzoek gegaan. Eigenlijk staat alle informatie op de Using JSON Web Tokens (JWTs). Hier vind je informatie over hoe om te gaan met username, wachtwoord en de token. Verder staat hier ook uitleg over het refreshen van de token. 

Reageer