Requirements for your Application Server

  • 10 August 2016
  • 27 reacties
  • 3491 keer bekeken

Reputatie 2
Badge +1
This post has become obsolete as it was incorporated in the Setting up your Application Server topic.

LoRa data is forwarded to an application server of your choice. The application server can be any public URL on the internet and can be your own server or somewhere in the cloud. In order for the application server to work properly, below items are required:
  • Application Servers must have a valid SSL certificate
  • Receive, send and decode HTTPS POST messages from public internet
  • Check and generate SHA-256 hex signatures

Additionally it is also important to realize that payload of LoRa devices are not saved by KPN. When an application server is down for some reason, your payload data will be lost. You can get additional redundancy by configuring multiple application servers in Thingpark.

27 reacties

Het grootte plaatje is mij nog niet helemaal duidelijk. Stel ik gebruik de service van KPN voor mijn LoRa nodes.
LoRa data is forwarded to an application server of your choice. The application server can be any public URL on the internet and can be your own server or somewhere in the cloud.
...
Additionally it is also important to realize that payload of LoRa devices are not saved by KPN. When an application server is down for some reason, your payload data will be lost. You can get additional redundancy by configuring multiple application servers in Thingpark.


KPN zorgt dus voor de gateways en de Netwerk server. Moet ik dan zelf een AS regelen, ofwel een privé server of ergens in de cloud een server, of biedt KPN ook een ruimte om de data zelf te verwerken en op basis van de data downlink-berichten te genereren? Mogelijk met een interface om de data te bekijken in grafieken?
Wat doet Thingpark precies en waar past deze in de architectuur? Moet ik ThingPark zien als configuratie-panel om je verschillende servers in te stellen? Of is dit een externe/interne plek om de AS zelf te hosten? Moet ik hier apart een account voor hebben naast een abonnement van KPN?
Reputatie 7
Badge +11
Hi @Weffel,

De application server is inderdaad de verantwoordelijkheid van de eindgebruiker. Een application server kan in de cloud maar ook zelf gehost worden in alle soorten en maten. Op het moment faciliteert KPN geen application servers. Mogelijk gaan we in de toekomst daar nog wel iets mee doen, onze wens is namelijk wel om eenvoudigere en kant en klare / oplossingen te leveren. De prioriteit afgelopen jaren lag eerst bij het opzetten van het netwerk en het plaatsen van alle Gateways, het netwerk is nu volledig dekkend in Nederland.

Thingpark is de configuratie software voor het beheren van de devices. Een KPN "branded" versie van de Thingpark software is hiervoor beschikbaar gesteld. Kleine afnames, via bijvoorbeeld Simpoint, hebben niet zelf toegang tot Thingpark. De servicedesk van Simpoint neemt het beheer op zich. Voor Thingpark is geen extra abonnement vereist.

Ik verneem het graag of ik hiermee uw vragen heb beantwoord!

Reageer