Beantwoord

Via API devices toevoegen - wanneer?

  • 27 September 2018
  • 6 reacties
  • 1300 keer bekeken

Zoals de titel al aangeeft - is er al bekent wanneer het mogelijk is om via een API apparaten toe te voegen?
Dit zou alles heel makkelijk maken gezien de management dan via 1 systeem kan.
icon

Beste antwoord door Tim 28 September 2018, 14:56

Bekijk origineel

6 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Goedemiddag @ThaDaVos,

Welkom bij de IoT Community!
Het is mij eerlijk gezegd niet bekend wanneer API apparaten toe te voegen zijn, maar zoek ik natuurlijk graag uit. Nu ben ik wel benieuwd naar wat u precies met API wilt doen?

Aangezien devices eenvoudig via OTAA geregistreerd kunnen worden ben ik erg nieuwsgierig geworden naar de use case achter uw vraag.
Wat voornamelijk de bedoeling is is dat er nieuwe apparaten toe te voegen zijn zonder het openen van de KPN LoRa Developer Portal - dus gewoon vanaf ons eigen, nog te ontwikkelen, portaal

Dit is voor een school project via 5Groningen en het zou fantastisch zijn als dit kon.
Reputatie 7
Badge +11
Hi @ThaDaVos,

Rick is vrij vandaag, dus ik reageer even in zijn plaats :)

Een hele interessante vraag en een ambitieus project om zelf een portal te maken. In principe is het mogelijk om devices middels OTAA toe te voegen zonder daarbij de portal te gebruiken. Voor het verwijderen van devices is inloggen in Thingpark noodzakelijk.

Als er uiteindelijk APIs komen, is het ook nog de vraag of deze beschikbaar komen voor de Developer Portal, gezien dit alleen bedoeld is voor testen van het netwerk voor bepaalde tijd.

Ik heb de vraag doorgezet en kom erop terug zodra we meer weten.
Reputatie 7
Badge +11
Beste @ThaDaVos,

Kleine update vanuit de organisatie:
“we begrijpen de vraag, maar op korte termijn is dit niet mogelijk helaas! Voorlopig staat het niet op de planning, maar als we meer weten dan gaan we dat zeker communiceren. Vooralsnog dus nog even inloggen voor die 10 keys dus ?”

Daarnaast weet ik dat voor live klanten - Thingpark - er wel API's op de planning staan maar deze zijn nog niet opgeleverd.
Hallo, wanneer wordt de api voor Thingpark vrijgegeven? mvg Jelle
Reputatie 7
Badge +6
Goedemiddag @jellew ,

Allereerst excuses voor mijn zeer late reactie!
Ik ben vanaf 22-04 bijna een maand met vakantie gegaan en blijkbaar is uw antwoord ook niet opgevallen bij mijn collega's.

Natuurlijk heb ik nogmaals om een update gevraagd bij de betreffende implementatiemanager. Tot mijn spijt moet ik aangeven dat de API nog niet geïmplementeerd is. Toen ik vervolgens door ging vragen over de planning kreeg ik te horen dat het op dit moment ook nog niet duidelijk is wanneer het gaat komen.

Mijn excuses voor de onduidelijkheid.

Reageer