1 TB opslag bij Office365 voor alle data of alleen Office files?

  • 3 May 2019
  • 6 reacties
  • 479 keer bekeken

Reputatie 4
Badge +1
Beste mensen,
Per 3 juni vervalt de fair-use policy van KPB BUO. Kosten per maand worden X x zo hoog.

Mijn Office for Mac 2011 is wat gedateerd en nu zie ik dat ik Office365 via de cloud met een maand abonnement + 1 TB opslag iets meer kwijt ben dan ik nu voor BUO van KPN betaal.
Dat klinkt te mooi om waar te zijn en als iets te mooi is om waar te zijn dan ....... etc. Dus wat is de adder onder het gras?
Een alternatief is om een NAS bij mijn dochter elders in het land neer te zetten en daar dagelijks een BU op te draaien. Een NAS is al aanwezig maar wordt alleen als huis BU en foto opslag gebruikt. Dat kan inmiddels ook anders.

A Kan ik 1 TB opslag vergelijken met BUO?
B Kan ik die 1 TB zelf op mijn schijf selecteren of zijn dat alleen maar Office365 documenten?
C Kan ik daar altijd bij wanneer ik dat wil?
D Zijn er dingen die ik zelf nog niet bedacht heb maar wel van belang zijn?
Ik hoor graag ideeën en suggesties

Grt.
Wmuller

6 reacties

Reputatie 7
Badge +6
A Kan ik 1 TB opslag vergelijken met BUO?
Opslag is simpelweg opslag, maar er zijn technische limitaties qua de grote van bestanden (Zie: Limitaties sharepoint). De manier van uploaden telt hierbij ook mee. Office365 is uitermate geschikt voor office-documenten maar minder geschrikt voor andere type bestanden (Denk: Grote bestanden, lege bestanden etc.). Daarnaast is het uploadproces erg traag

B Kan ik die 1 TB zelf op mijn schijf selecteren of zijn dat alleen maar Office365 documenten?
Je kan in Principe alles overpompen mits je rekening houd met de technische restrictries (Bestanden mogen niet leeg zijn, ze mogen niet te groot zijn - Vanaf 2GB kan je problemen verwachten), houd rekening met trage uploadsnelheden etc. )

C Kan ik daar altijd bij wanneer ik dat wil?
Ja, mits je de inlog gegevens hebt en het niet geblokkeerd hebt.
D Zijn er dingen die ik zelf nog niet bedacht heb maar wel van belang zijn?
Hou rekening met de technische limitaties van sharepoint (Onedrive for business is sharepoint) en een trage up/download snelheid.
Ik hoor graag ideeën en suggesties

Ik ben geen backuponline expert, maar met de restricties van sharepoint zou ik zeggen dat onedrive for business een geweldig alternatief is voor het opslaan van office bestanden, maar als je iets uit de trashcan weg gooid in office365 dan is het ook echt weg (Afhankelijk van hoe de tenant is ingericht).

Sharepoint (en dus ook onedrive for business) is meer bedoeld als samenwerkingsplatform en is daar geweldig voor, BUO is meer gericht richting backups. Uiteindelijk is het de vraag wat je eisen zijn voor een eventuele backup oplossing.
Reputatie 4
Badge +1
Dank Sjors. Ik ga me wat verdiepen in 'sharepont' en de resticties. Trage Upload snelheid hebben we nu 0,8 mb/sec dus daarmee zijn we niet verwend. Bij OneDrive zit de beperking niet in de koperen kabel maar in het systeem van Microsoft begrijp ik. Bestandgrootte is wel iets om even uit te zoeken maar het gaat mij niet om films, die kan je altijd opnieuw ophalen, maar in proiect mappen zitten soms grote tekeningen of een zip-file.
Reputatie 7
Badge +6
Geen probleem. Hier wat resources:
https://docs.microsoft.com/en-us/office365/servicedescriptions/sharepoint-online-service-description/sharepoint-online-limits?redirectSourcePath=%252fen-us%252farticle%252fSharePoint-Online-software-boundaries-and-limits-8f34ff47-b749-408b-abc0-b605e1f6d498

Voor de rest zijn de limieten:
Via browser 10gb
Via Explorer 2gb

Verder raad ik aan om chrome te gebruiken om te uploaden. Verder kan je hikjes ervaren met grote bestanden met het uploaden (Bekend Microsoft probleem).
Reputatie 4
Badge +1
@SjorsK:
Dank voor de link. Veel informatie.Heb het als PDF geprint voor herlezen en doorgronden.
Lange padnaam en vreemde tekens kunnen nog voor verassingen zorgen. Dat moeten we dan maar meemaken.
Het eerste jaar nog maar een gewone BU op een gewone HDD bewaren voor noodgevallen en Time-machine gewoon laten doorwerken zoals nu ook paar keer per dag een actuele BU lokaal bijhoudt.
Belangrijkste is dat er buiten de deur ook een actuele BU is.
Je hebt me goed op weg geholpen. Office 365 Personel biedt alles voor 1 gebruiker op meerdere apparaten, Mac & Windows.
grt
Wmuller
Reputatie 7
Badge +6
Ah, je gebruikt de persoonlijke office365? Deze gebruikt een andere techniek maar ik ben niet helemaal op de hoogte van de beperkingen daarvan. Het enige wat ik kan zeggen is dat ie wel wat langzaam is.
Reputatie 4
Badge +1
Ga gebruiken, ik heb nog geen abonnement afgesliten

Reageer