Vraag

Layer7 filtering 3G

  • 6 December 2015
  • 1 reactie
  • 212 keer bekeken

Beste lezers,

Via het forum voor consumenten ben ik naar hier met mijn vraag verwezen en ik hoop dat jullie wat helderheid kunnen verschaffen. Op dit moment ben ik bezig met het testen van IOT oplossingen en eentje daarvan is Blynk (http://www.blynk.cc). Deze open oplossing bestaat uit een App gedeelte en een Java-based stukje server oplossing. Deze Java server oplossing draait default op poort 8443 en maakt netjes gebruik van SSL certificaten.

Het volgende probleem doet zich voor als ik naar de cloud oplossing van Blynk zelf wil connecten (cloud.blynk.cc:8443). Ik kan daar niet heen verbinden middels het KPN 3G netwerk. Mijn vermoeden is vrij sterk dat er ergens onderweg Layer7 filtering wordt toegepast. Waarom dit vermoeden? Wel, met iedere willekeurige andere internet provider (Ziggo, T-Mobile, DuoCast etc.) lukt dit namelijk wel.

Ook het thuis draaien van de Java oplossing werkt eigenlijk vlekkeloos (server kant is ook gratis) behalve via jullie 3G netwerk.

Op zich hoef ik geen oplossing voor dit probleem (zou wel mooi zijn) maar ik zou in ieder geval graag bevestigd willen zien dat dit niet werkt.

Mochten jullie dit zelf willen testen, middels de AppStore of Google Play kan de (gratis) Blynk-app gedownload worden en kan er een account gemaakt worden bij hun cloud diensten.

Alvast hartelijk dank!

1 reactie

Reputatie 7
Badge +11
Beste whizzcat,

Welkom bij de zakelijke community van KPN! :D

U stelt een best wel lastige vraag, althans ik heb niet direct een antwoord voor u. Ook met rondvragen ben ik niet direct verder gekomen. Het is een goed idee om in ieder geval even te kijken van wat voor APN u gebruik maakt. In een privébericht vraag ik u om uw 06-nummer zodat we dit verder kunnen uitzoeken. Ik verneem graag uw reactie!

Reageer