Beantwoord

LocationTag III

  • 16 November 2023
  • 14 reacties
  • 86 keer bekeken

Ik wil de KPN LocationTag III met GPS kopen om aan mijn KPNthings account toe te voegen. Waar kan ik deze kopen? Op de pagina van KPN (https://kpn.marketing-iot.kpn.com/product_contact?Area_of_Interest=IOT&Product=internet%2Dof%2Dthings” kun je een formulier invullen met de belofte 

Wij helpen u graag! U krijgt van ons binnen 24 uur antwoord

In de praktijk krijg ik dus NOOIT een reactie.

icon

Beste antwoord door Rick S. 30 November 2023, 10:54

Bekijk origineel

14 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @Bergenziel,

Heel goed dat je aan de bel trekt! 
Wat een slechte zaak dat je helemaal geen reactie hebt gekregen naar aanleiding van het formulier. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Onze excuses! 

Wanneer heb je het formulier precies ingevuld? Wil je mij een privé bericht sturen met het mobiele nummer en  mailadres waar je op te bereiken bent? 

Dan ga ik hier gelijk achteraan en ervoor zorgen dat er z.s.m. contact met je opgenomen wordt.  

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen, 

Bedankt voor het privé bericht met de gegevens! 
Ik heb het verzoek uitgezet om z.s.m. contact met je op te nemen. Hopelijk lukt dat vandaag nog. 
Laat je het weten als je gebeld bent? 

Dag Rick,

Bedankt voor je hulp. Ik ben inderdaad gebeld, maar de oplossing is er nog niet. Ik werd doorverwezen naar mobiot.com, maar zij verkopen deze tracker niet! Zij leveren alleen een tracker met een abonnement. Dat is nou juist NIET de bedoeling omdat ik zelf de tracker op mijn portal bij KNPthings wil kunnen volgen! 

Een ander bedrijf https://www.konneksie.com/webshop/sensor/locationtag-iii/ levert wel de tracker voor € 65 maar alleen in aantallen v.a. 100+ en weer met een abo.

Het moet toch mogelijk zijn één tracker te kopen waarin ik mijn KPN M2M simkaart kan doen en zo de tracker kan volgen via mijn eigen account en zonder verder afhankelijk te zijn van derden (door een abo?)

 

M.vr.gr.,

Ton Keijzer

@Bergenziel 

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen Ton, 
 

Ik ben een aantal dagen in opleiding geweest. Mijn excuses! 
Wat balen dat we alsnog niet tot een oplossing zijn gekomen. Ik kan me goed voorstellen dat je het zonder abonnement wilt en niet direct 100+ trackers wilt aanschaffen. Ik ga informeren of er nog alternatieven zijn. 

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen Ton, 

Daar ben ik weer! 
Ik ben intern op onderzoek gegaan met de vraag hoe we ervoor kunnen zorgen dat je 1 Location Tag III kunt aanschaffen zonder abonnement, maar ik kom er eerlijk gezegd niet uit. Vanuit KPN zelf kunnen we vanaf een bepaald aantal devices een oplossing bieden en anders schakelen we een partner in, zoals hier dus ook gebeurd is. Normaal gesproken kan er dan vanuit de partner een oplossing geboden worden. Maar als dat, zoals nu, ook niet het geval is houd het eigenlijk vanuit ons op. Ik heb hier geen alternatief voor. Onze excuses voor het ongemak! 

Goedemorgen Rick,

Heel erg bedankt voor alle moeite die je hebt gedaan. In ieder geval geef je KPN zo wel een menselijk gezicht. Te vaak is dit soort grote bedrijven onbenaarderbaar. Het blijft jammer en voor mij onbegrijpelijk dat zo'n simpele vraag geen oplossing heeft. M.vr.gr., Ton

Reputatie 7
Badge +6

Hey Ton, 

Geen dank! Fijn om te lezen dat het gewaardeerd wordt. 
Daarnaast ben ik het helemaal met je eens dat het erg balen is dat we hier geen oplossing voor kunnen bieden. Eerlijk gezegd voelt het ook niet helemaal lekker om het te moeten melden. 

Tot slot nog een andere vraag. Ik zag dat je ook een nieuw topic hebt aangemaakt, bedoel je daarmee ook een alternatief voor de Location Tag III?

Inderdaad Rick, ik zoek dus nu een alternatief voor de Location Tag III zodat ik wel zelf een asset kan tracken op KPNthings, maar nog steeds zonder commercieel abo. Dat is toch de bedoeling van KPNthings???

M.vr.gr.,

Ton

Dag Rick,

Zou dit mijn oplossing kunnen zijn - Smartrak M2M tracker? Zie:

https://docs.kpnthings.com/kpn-things/get-started/get-started/connect-sim-card-or-device/smartrak

Zou jij dit voor mij kunnen regelen?

M.vr.gr.,

Ton Keijzer

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag Ton, 

Volgens mij is dat inderdaad een prima alternatief! 
Ik ga uitzoeken hoe we deze voor je kunnen regelen. Je hoort later weer van mij. 

Reputatie 7
Badge +6

Hey Ton, 

Ben ik weer! 
Ik heb het verzoek doorgezet en begrijp dat er contact met je opgenomen wordt. 

Dank voor alle moeite; ik wacht het af en houd je op de hoogte

m.vr.gr.,

Ton

Goedemorgen Rick,

Er is contact met me opgenomen, maar opnieuw een doodlopend spoor. De "KPN-tracker” wordt niet als proef opgestuurd; alleen als er de kans is, dat KPN later er 100 of meer aan je kunt verkopen………………….. Verder advies om elders te kopen (Mobiot.com), maar die levert “Zoals eerder aangegeven in mijn mail verkopen wij alleen een totale IoT-oplossing: een IoT tracking sensor, een online omgeving en connectiviteit. Alleen onze hardware verkopen wij niet.

Laten we dit topic dus maar sluiten. Nogmaals dank voor al het meedenken. 

M.vr.gr.,

Ton

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen Ton, 

Bedankt voor de terugkoppeling! 
Erg balen om te horen dat er geen tracker opgestuurd kan worden om mee te testen. Op deze manier kom je er natuurlijk ook niet achter of je daar verder mee zou willen (ook al gaat het niet om 100+ devices. En de ervaring met Mobiot.com had je inderdaad al. Eg zonde! Voor wat het waard is, mijn excuses voor het ongemak! 

Reageer