Vraag

Nummerbehoud bij faillissement

  • 16 January 2024
  • 3 reacties
  • 80 keer bekeken

Hi,

Mijn werkgever is failliet en ik wil graag nummerbehoud, echter de tussenpartij (PHC) meld via de curatoren dat ik eerst de openstaande schuld prive moet voldoen (340 euro) en zij dan het nummer vrij geven.

Echter heb ik dat nummer destijds (7 jaar geleden) prive al meegenomen van de vorige werkgever en was dus al van mij.

Mogen zij dan de opensstaande schuld op dit abonnement van huidige, failliete werkgever op mij prive verhalen voordat ze dit vrij geven ?

Ik vind dat erg vreemde gang van zaken.


3 reacties

Reputatie 5
Badge +3

Hallo @Jacky en welkom op het forum. Als ik het goed begrijp is dit een (voorheen) prive nummer wat nu de afgelopen jaren was geporteerd naar het bedrijf wat nu failliet is? Als een nummer dan op naam van het bedrijf staat, en zij betalen ook de kosten etc. Zijn zij officieel ook de eigenaar van dit nummer. Zodra het eigenaarschap veranderd, daarmee dan dus ook de rechten. Ook al ben jij degene die het nummer al die jaren in naam van het bedrijf hebt gebruikt.

Klopt zoals u omschrijft. Wat betekent dat dus de failliete partij eigenaar is en daarmee nu dus de curatoren.

Maar er staat bedrag open wat de failliete partij (eigenaar nummer dus nu) niet gaat/kan betalen. Heeft dus de tussenpartij nu de macht en mogen zij dit nummer pas vrijgeven als de factuur voldaan is ?

 

Reputatie 5
Badge +3

Zo is dat precies

Reageer