Beantwoord

Eigen site en mail naar Exchange Online

  • 4 september 2016
  • 15 reacties
  • 545 keer bekeken

Ik heb op dit moment "Eigen Site & Mail" met een domein en een aantal email adressen. Graag wil ik deze overzetten naar iets recents wat voor klanten van "Eigen Site & Mail" handig is, zoals Exchange Online en Webhosting.

Wat is hiervoor de procedure en kan ik deze via deze weg opstarten?

Groet,
Paul
icon

Beste antwoord door ex KPN Carah 6 september 2016, 16:57

Hi Paul,Bedankt voor het sturen van de gegevens in een privébericht. In dat privébericht stelt u ook de vraag of Webhosting online Linux de enige optie is.

Er zijn eigenlijk twee keuzes. U kunt kiezen tussen webhosting online Linux en webhosting online Windows. Het voordeel van de Linux variant is dat deze applicaties zoals Wordpress of Joomla! ondersteunt.Met uw toestemming zal ik een licentie op Exchange Online Premium en een webruimte op basis van Linux toevoegen aan uw account.Laat me weten waar u voor kiest.
Bekijk origineel

15 reacties

Reputatie 4
Badge +1
Hi Paul,

U bent aan het juiste adres!
We beginnen met het kiezen van een pakket.

1. Exchange Online Instap (link):
- €1,70 excl. BTW per mailbox
- Basis postvak van 2 GB
- Vergelijkbaar met uw huidige mailbox
- POP mailbox, lokaal binnenhalen

2. Exchange Online Premium (link):
- €3,40 excl. BTW per mailbox
- 50 GB ruimte voor e-mail, agenda en contactpersonen
- Exchange mailbox: overal en altijd mail ontvangen, ook met webmail

Webhosting online Linux (link)
- € 6,00 per maand
- Uw eigen website met onbeperkt webspace
- Registreer uw naam als domeinnaam (url)
- Uw website eenvoudig ontwerpen en beheren

Zou u mij in een privébericht uw domein willen toesturen?
Reputatie 4
Badge +1
Hi Paul,

Bedankt voor het sturen van de gegevens in een privébericht. In dat privébericht stelt u ook de vraag of Webhosting online Linux de enige optie is.
Er zijn eigenlijk twee keuzes. U kunt kiezen tussen webhosting online Linux en webhosting online Windows. Het voordeel van de Linux variant is dat deze applicaties zoals Wordpress of Joomla! ondersteunt.

Met uw toestemming zal ik een licentie op Exchange Online Premium en een webruimte op basis van Linux toevoegen aan uw account.

Laat me weten waar u voor kiest.
Hi Carah,
Bedankt voor je snelle reactie en de informatie.

Hierbij geef ik toestemming voor Exchange Online Premium en Webhosting online Linux.

Trouwens, wat is de status van het domein wat betreft eigendom? Zijn daar wijzigingen in combinatie met de nieuwe Webhosting?

Groet,
Paul
Reputatie 4
Badge +1
Hi Paul,

De huidige status van het domein is inderdaad nog niet in orde. De volgende stap in het proces is het koppelen van het domein.
Om dat te doen moet het domein eerst verhuizen naar de nieuwe server. Bij een verhuizing krijgen we te maken met een stukje eigendom en verificatie.
We beginnen met het invullen van een WHOIS formulier. Klik hier voor het formulier.
Daarmee zet u het domein op uw naam. Zorg ervoor dat het e-mail adres dat u invult, direct toegankelijk is.
Hi Carah,

Ik neem aan dat het WHOIS formulier tezamen met een kopie van mijn rijbewijs in PDF-formaat via het Webformulier (link in het formulier) opgestuurd moet worden naar KPN met product keuze "Webhosting Online". Wat moet ik trouwens bij vraag of opmerking vermelden, en ticketnummer zodat het goed terechtkomt?

Groet,
Paul
Reputatie 4
Badge +1
Hi Paul,

Dat is inderdaad de reguliere route.
De volgende stap is de verhuizing. U ontvangt binnen een dag 2 e-mails. Een transfermail en een mail met de verhuiscode/epp code.
Zodra u de code heeft ingevoerd in de transfermail, verplaatst uw domein zich naar de juiste server. Met deze verhuizing is het domein ook direct gekoppeld aan uw mail en website hosting.
Hi Carah,

Alle services zijn toegevoegd zowel domein als Exchange is actief.
Hartelijk bedankt voor je snelle ondersteuning.

Ik heb nog een vraag. Ik had oorspronkelijk een paar email adressen binnen mijn domein (service: site en mail) deze zijn ook doorgelinkt naar planet adressen.
Hoe kan ik deze zichtbaar maken binnen mijn Exchange omgeving? Of moeten de oorspronkelijke adressen verwijderd worden (kan ik niet helaas bij) om weer als domein email adressen in Exchange toegevoegd moeten worden.

Groet,
Paul
Reputatie 4
Badge +1
Hi Paul,

Zolang het e-mail adressen waren met hetzelfde domein, dan kunnen we die heel gemakkelijk weer toevoegen en doorlinken.
Daarbij kunt u kiezen tussen een alias of een nieuwe gebruiker.

Een nieuwe gebruiker kost wel een nieuwe licentie.
Bij een alias krijgt u geen nieuwe box, maar komt alles wat daar naartoe verzonden wordt wel in uw bestaande inbox binnen.

Laat me weten wat uw keuze is, zodat ik kan toelichten hoe dat in zijn werk gaat.
Beste Carah,

Ik heb op dit moment een aantal bestaande email addressen met een alias (zoals dat in "eigen site en mail" tijdperk was. Nu wil ik een nieuwe gebruiker optie kiezen.

Ik neem aan dat ik - na een schoonmaak actie - bepaalde adressen die niet meer nodig zijn (vanwege Exchange opties op verschillende devices) weer kan verwijderen. Natuurlijk, snap ik wel dat er per gebruiker / email kosten zijn verbonden.

Dus voor alle huidige domein email adressen (buiten de regulieren email adressen vanuit mijn Internet abonnement); er zijn er drie wil ik deze graag als nieuwe gebruiker introduceren binnen de nieuwe Exchange situatie.
Reputatie 4
Badge +1
Hi Paul,

Dan kunt u op de homepage kiezen voor 'rechten kopen of wijzigen'.
Selecteer 'Exchange Online, OneDrive voor Bedrijven of Office 365 (szulc.nl)' en klik op volgende.
Kies de gewenste licentie en klik op volgende totdat de bestelling is voltooid.

Wanneer u de licenties heeft, kunt u een gebruiker aanmaken.
Ga naar het tabblad gebruiker en klik op 'Nieuwe gebruiker toevoegen.'
De rest spreekt voor zich.
In de onderstaande video wordt het allemaal uitgelegd.
Hi Carah,

Bedankt voor de uitleg. Hoe zorg ik dat de huidige email adressen van mijn domein hierin ondergebracht worden? Dus het gaat meer om overzetten dan nieuwe gebruiker aanmaken.

Groet,
Paul
Reputatie 7
Badge +11
Goedenavond Paul,
Carah is geweldig op dreef, er ligt hier een compleet stappenplan klaar!
Aangezien ze momenteel aan het genieten is van een cursus, zijn we haar voor eventjes kwijt... maar wees gerust, ze komt uiteindelijk terug.

Na het verhuizen van uw domeinnaam, is de koppeling met uw planet accounts verwijderd. Mogelijk blijven de mailadressen zichtbaar in bijvoorbeeld MijnKPN, het planet platform heeft geen idee dat de domeinnaam niet meer aan het systeem gekoppeld staat. De planet mailboxen blijven verder actief. De koppeling met uw domein is foetsie. (de mailadressen werken na het verhuizen van de domeinnaam niet meer. op het nieuwe platform waar de domeinnaam nu staat, zijn deze mailadressen (nog) niet "bekend".)

U kunt dus nieuwe gebruikers aanmaken en de oude planet situatie vergeten. Na het instellen van de mailaccounts in uw e-mailprogramma, verplaatst u de inhoud van de oude planet mailboxen naar de nieuwe en verwijderd uw de accounts in het programma op het betreffende apparaat.

Geeft deze informatie antwoord op uw vraag? Ik lees graag uw reactie!
Beste Tim,

Bedankt voor je reactie.
Ik ben al een tijdje bezig om de koppeling tussen mijn domein en Office 356 voor elkaar te krijgen. Trouwens, the xxxx@mijndomein.nl adressen werken nog steeds, dus die koppeling is nog steeds actief.

Bij Cloudservices zie ik dat mijn domein bestaat en bij tab "Microsoft Office 356" aanwezig is. Tevens zie ik in de DNS records, dat er Microsoft records tussen staan (TXT met MS=ms.....).

Vervolgens in Office 356 beheer heb ik mijn eigen domein toegevoegd, maar de verificatie gaat niet goed. Ik zie dat ik andere MS=ms... nummer verwacht, dus hier is ook wat mis.

Zou jij mij kunnen helpen met deze koppeling? Of kijken of de migratie e.d. goed is gegaan?

Met vriendelijke groet,
Paul
Reputatie 7
Badge +11
Dag Paul,

Ik zie het nieuwe topic. Dat is een goed idee!
Een klein moment geduld, ik ga voor je kijken.

Reageer