Beantwoord

Website maken zonder domein

  • 15 August 2016
  • 4 reacties
  • 161 keer bekeken

Reputatie 3
Badge +1
  • WebsiteMaker Tester
  • 104 reacties
Hoi,

Ik had mijn domein naam bij JouwWeb lopen waar ik 8 euro per maand betaalde, dit was inclusief website platform. Heb daar zojuist mijn domein verwijderd, zodat ik mijn domein via KPN kan laten lopen (stuk goedkoper, 0,80 cent per maand).

Wanneer ik nu die domein naam probeer te registeren, wordt er aangegeven dat de domein naam nog bezet is. Iemand enig idee hoe lang dit kan duren?

En mocht dit lang duren, is het mogelijk om al een hele website te bouwen zonder het juiste domein en daar vervolgens wel het juiste domein aan te koppelen?

Bedankt!
icon

Beste antwoord door Lindsay 16 August 2016, 09:14

Hi Mick!Dat klopt, de domeinnaam is nog bezet door jou 🙂 En dat is natuurlijk de bedoeling! Anders kan iedereen hem inpikken. Als je het domein vind in onze Cloudstore, kun je op 'aanvragen' en vervolgens op 'verhuizen' klikken (zie afbeelding).Bij JouwWeb kun je de verhuiscode opvragen. Je krijgt van ons dan een zogeheten 'Transfer mail' waar je die code weer kunt invullen. Dan kan JouwWeb het figuurlijke estafettestokje doorgeven aan KPN.
Bekijk origineel

4 reacties

Reputatie 6
Badge +5
Hi Mick!

Dat klopt, de domeinnaam is nog bezet door jou 🙂 En dat is natuurlijk de bedoeling! Anders kan iedereen hem inpikken. Als je het domein vind in onze Cloudstore, kun je op 'aanvragen' en vervolgens op 'verhuizen' klikken (zie afbeelding).Bij JouwWeb kun je de verhuiscode opvragen. Je krijgt van ons dan een zogeheten 'Transfer mail' waar je die code weer kunt invullen. Dan kan JouwWeb het figuurlijke estafettestokje doorgeven aan KPN.
Reputatie 3
Badge +1
Hoi Lindsay,

Bedankt voor je antwoord. Ik heb de domeinnaam daar gister verwijderd dus hij zou juist vrij moeten zijn. Vandaar mijn vraag hoelang het gaat duren tot wanneer ik hem via KPN weer kan registreren. Ik heb het domein gister rond 16.00 verwijderd, maar er staat nu dat het domein nog steeds bezet is.

Ik heb gister wel een verhuizing aangevraagd, maar toen bedacht ik me dat dat helemaal niet kon, aangezien het domein al verwijderd was (inclusief mijn account daar). Deze verhuizing heb ik toen geannuleerd.

Moet ik nu gewoon wachten tot het domein vrij is of kan ik al een website bouwen en daar dan later het domein dat ik voor ogen heb aan toevoegen?

- Mick
Reputatie 6
Badge +5
Hi Mick!

Als je een domein verwijdert bij een provider (JouwWeb in dit geval), betekent dit niet dat deze meteen vrij is. :)

De overkoepelende organisatie die domeinnamen registreert (voor alle providers), zorgt ervoor dat jij nog een periode de 'eigenaar' bent van het domein. Dat domein blijft in de tussentijd even slapen op de servers van JouwWeb.
.
Dat doen ze zodat jij het domein weer kan claimen bij een andere provider, zonder dat deze in de tussentijd 'ingepikt' kan worden. Een verhuizing was dus de juiste stap! Als je die alsnog in werking zet, komt het goed.:D
Reputatie 3
Badge +1
Ah oke, dat wist ik niet! Helaas heb ik daar zowel mijn account als mijn website verwijderd, dus een verhuiscode opvragen via mijn account is niet meer mogelijk. Ik zal ze eens mailen!

Reageer