Kleinzakelijk

Externe 2.4GHz apparatuur i.c.m. ExperiaWifi of SuperWifi

  • 1 April 2021
  • 0 reacties
  • 1056 keer bekeken
Externe 2.4GHz apparatuur i.c.m. ExperiaWifi of SuperWifi
Reputatie 5
Badge +5

We verbinden steeds meer apparaten met ons Wifi-netwerk. Denk aan IP camera's, deurbellen, en zelfs stofzuigers of sfeerhaarden.

Het kan zijn dat sommige van die apparaten alleen werken via de 2.4Ghz bandbreedte. Wanneer u gebruik maakt van ExperiaWifi en of SuperWifi, die op 2,4GHz én 5GHz bandbreedte zenden, kan het koppelen van dit type apparatuur wat lastiger zijn. Dit komt omdat er bij de ExperiaWifi of SuperWifi geen optie is om de 5GHz bandbreedte (tijdelijk) uit te zetten. In deze topic delen we daarom 2 work-arounds.

 

Optie 1: 5Ghz uitschakelen via de interface van de Experiabox

Haal alle SuperWifi of ExperiaWifi punten van de stroom af. Zet de wifi op de Experiabox aan en log in op het modem. Via de webinterface kunt u de 5Ghz uit te zetten waardoor automatisch enkel de 2.4Ghz. bandbreedte actief is, daarna kunt u de apparatuur via 2.4GHz koppelen. Is dit succesvol gelukt kan de 5GHz weer ingeschakeld worden.

Het kan echter voorkomen dat de afstand van de Experiabox tot het in te stellen apparaat te groot is. Probeer in dat geval het volgende.

 

Optie 2: Hotspot maken met mobiele telefoon.

Schakel de ExperiaWifi/Superwifi uit. Gebruik uw mobiele toestel om een hotspot te maken Geef deze hotspot dezelfde SSID/Wachtwoord als de ExperiaWifi/Superwifi die u gebruikt. Koppel de apparatuur met de 2.4GHz mobiele hotspot. Wanneer dit succesvol gelukt is kunt u de hotspot uitschakelen en de ExperiaWifi/Superwifi weer inschakelen.

Wanneer de apparatuur via een bepaalde App gekoppeld moet worden is het verstandig om de mobiele hotspot te activeren op een ander toestel dan het toestel waar de App op staat. En vervolgens het toestel waar de App op bediend wordt ook te koppelen met de mobiele hotspot.

 

Interessant voor u:


0 reacties

Geen reactie

Reageer