Beantwoord

nieuwe concrete5 website maken op subdomein

  • 28 February 2017
  • 20 reacties
  • 464 keer bekeken

Omdat ik mijn huidige Concrete5 site wil ombouwen heb ik een subdomein aangemaakt. Op dit subdomein wil ik dus de nieuwe site gaan bouwen en verhuizen naar mijn hoofddomein als die klaar is.
Ik kan echter op het subdomein niet concrete5 meer installeren. Staat niet in de lijst van applicaties.
In het overzicht van resources staat ook het volgende:
1000768 Site Application Concrete5:
verbruik: 1 eenheid
limiet: 1 eenheid
beschikbaar: 0 eenheid
Wat kan ik doen om mijn werkwijze toch te bewerkstelligen?
icon

Beste antwoord door Tim 5 April 2017, 16:27

Bekijk origineel

20 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Hi Wouter!

Tjeee, dat gaat lastig worden. :(
Het is namelijk met de site-applicaties niet mogelijk om een applicatie 2x of vaker te installeren op hetzelfde hostingaccount (de applicatie is dan al "in gebruik"). Het is uiteraard wel mogelijk om een handmatige installatie van Concrete5 te doen. Echter gaat dat natuurlijk niet zo eenvoudig als het automatisch installeren van een site-applicatie.

Een ander idee is om voor 4 euro excl per maand, tijdelijk een extra hosting abonnement erbij te nemen. Onze webhosting is maandelijks opzegbaar. U kunt het tijdelijk abonnement wanneer niet meer nodig gewoon opzeggen. Ik probeer even mee te denken..
Bedankt Tim,

Ik heb ervoor gekozen om een extra hosting abonnement te nemen. Deze heb ik zojuist aangevraagd.
Krijg ik hier ook een domeinnaam bij?
Wanneer is dit abonnement actief?

met vriendelijke groet,
Wouter
Reputatie 7
Badge +11
Hi Wouter,

Een extra domeinnaam is niet perse nodig, je kunt namelijk ook een subdomeinnaam toewijzen aan de nieuwe hosting. Bijvoorbeeld subdomein.domeinnaam.nl
Maar volgens mij snap je hoe dit werkt gezien je al een subdomein "construction" hebt! :D
Onze webhosting aanvragen keuren we handmatig goed, om misbruik te voorkomen. Ik heb de aanvraag goedgekeurd en je kunt nu aan de slag!
Hallo Tim,
Nieuwe site is bijna klaar. Hoe zet ik die straks om van construction.impullse.nl naar impullse.nl?
met vriendelijke groet,
Wouter
Reputatie 7
Badge +11
Hi Wouter, de website ziet er al goed uit! :)

Als je helemaal klaar bent, kun je de "Webhosting" instelling op impullse.nl wijzigen en dan kies je het nieuwe webhosting abonnement en als maplocatie precies dezelfde als bij construction.impullse.nl ( /construction.impullse.nl ). De domeinnaam zal dan doorverwijzen naar je nieuwe webhosting locatie. Wanneer dit werkt, kan ik je helpen om het oude webhosting abonnement vervolgens te beëindigen.

Ik hoor graag of het lukt.
Hoi Tim,
Volgens mij heb ik het nieuwe webhosting abonnement nu aan impullse.nl gehangen.
Waar moet ik de maplocatie wijzigen? Ik kan de term maplocatie nergens vinden?

met vriendelijke groet,
Wouter
Reputatie 7
Badge +11
He Wouter,

In het portaal wordt dit ook wel "URL pad" genoemd. Bij het wijzigen van de webhosting instelling op de domeinnaam kom je vanzelf op de keuze. Standaard staat er "\impullse.nl" ingevuld en dien je te wijzigen naar "/construction.impullse.nl". Bij de eerdere keuze voor "abonnement" niet vergeten om het nieuwe webhosting abonnement te selecteren gezien daar uw nieuwe website staat.

Hopelijk lukt het hiermee! Ik hoor het graag.
Hi Tim,
Volgens mij is dit nu gelukt. Als ik impullse.nl in type dan kom ik op construction.impullse.nl.
Wat is nu de volgende stap?

groet, Wouter
Reputatie 7
Badge +11
Poeh, die zag ik niet aankomen Wouter!

Het lijkt er op dat Concrete5 de url wijzigt naar construction.impullse.nl, omdat deze in de configuratie staat. Voor nu heb ik een standaard frame forwarding op de domeinnaam gezet zodat de domeinnaam blijft staan. Ik kijk nog even verder naar andere opties.
Als ik nu impullse.nl in type krijg ik: Domain Default page. Ik wacht dus met spanning jouw opties af.

met vriendelijke groet, Wouter
Hallo Tim,
Is er al nieuws? De site ligt er nu uit!

mvg. Wouter
Reputatie 7
Badge +11
Hi Wouter,

Sorry van gisteren. Normaal gesproken had dit moeten werken. Ik had even niet meer gekeken na mijn dienst. Het gaat niet zo simpel als ik gehoopt en gedacht had.
Het wijzigen van de domeinnaam in het config bestand van Concrete5 werkt ook niet goed. Alle manieren tot nu geven problemen en andere fouten. Ik ben op dit moment in overleg met mijn collega's van de technische dienst om andere opties te bespreken.

Uiteindelijk gaat een oplossing zijn om de website te backuppen en in te laden bij een nieuwe installatie. Echter heb ik moeite met accepteren dat het niet eenvoudiger kan. Ik kom er straks op terug!
Reputatie 7
Badge +11
Dag Wouter,

Update: Volgens mijn collega's van de technische dienst staan de instellingen nu goed en moet het op deze manier werken! Het werkt alleen nog niet omdat de DNS server tot 24 uur nodig heeft om enkele van de nieuwe instellingen op te pakken.

Mijn advies is daarom om de situatie zo te houden en af te wachten of te zien of het straks opgelost is.
Reputatie 7
Badge +11
Update: Hoi Wouter, daar ben ik weer. Zo te zien is het gelukt!
Op de domeinnaam staat nu een frame forward. Dit heeft als gevolg dat op de achtergrond nog wel construction.impullse.nl gebruikt wordt. Dat zie je bijvoorbeeld als je op een link gaat "staan".

Volgende week probeer ik graag nog wat andere manieren uit. Is dat oké? De enige andere oplossing die ik mij kan bedenken is dat je een backup maakt van de site in Concrete5 en deze hersteld na een verse installatie.
Hoi Tim,
Ik heb ondertussen gezien dat het een wenselijk resultaat geeft als je impullse.nl in typt.
Een backup maken en opnieuw installeren zie ik wel tegen op. Begrijp ik het goed uit jouw reactie dat je nog andere manieren aan het proberen bent? Dan hoor ik dat nog wel van je.
Bedankt.

Met vriendelijke groet,
Wouter
Reputatie 7
Badge +11
Dag Wouter,

Fijn dat het huidige resultaat je bevalt!

Het is alleen niet perfect zoals je begrijpt. En laat ik iemand zijn die graag naar het perfecte resultaat streeft. Concrete5 en alles eromheen is redelijk nieuw voor mij en was ik iets te optimistisch over de oplossing voor het gebruiken van een 2e hosting als construction website. :8

In Concrete5 is een bepaalde back-up functie en import functie aanwezig. Wat ik wil proberen is een backup te maken en die in te laden op een test account. Als de website 1-op-1 over wordt gezet, is dit een prima workaround natuurlijk. Aan de huidige website zoals die is, hoeven we verder niet te komen. Ik denk dat we op die manier wederom een paar stappen verder komen. Zullen we het eens proberen op je "oude" hosting account? Deze staat nog actief dacht ik 🙂
Beste Tim, Wat is de status nu? Is het gelukt met het maken van een backup?
Reputatie 7
Badge +11
Beste Wouter,

Ik ben nog niet tot een werkbare oplossing gekomen.

Bij het maken en restoren van een back-up wordt niet alles meegenomen. Klopt het dat je een rood thema geïnstalleerd hebt vanaf de concrete5 marketplace? Bij het restoren van de back-up, neemt deze het thema niet mee. Als ik na het restoren wil inloggen, krijg ik een foutmelding dat het thema mist en kan ik niet verder.

Als ik de back-up bekijk (het losse backup bestand), staat zo goed als de rest er wel in! Ik zie alle opmaak, layout aanpassingen en tekst. Inhoudelijk lijkt de website in de backup compleet te zijn. Dus ik heb er wel vertrouwen in dat deze manier gaat lukken. :)
Om de test af te ronden is het nodig dat het thema en andere plugins alvast geïnstalleerd staan. Ik heb geen concrete5 marketplace inlog, wil jij deze stap misschien zelf uitvoeren?

Op het oude hosting abonnement heb ik hier http://test.impullse.nl/ voor gebruikt. Als je inlogt in de cloudservice portal kun je de configuratie en daarmee de inloggegevens inzien. Ik stuur je ook een PB toe.
Reputatie 7
Badge +11
Beste @Wouter Pullens,

Volgens mij is het gelukt. De website heb ik kunnen dupliceren op test.impullse.nl !
Als de website naar je wens is, kunnen we hetzelfde trucje nogmaals toepassen.
Jammer dat het niet eenvoudiger gaat. :S

De stappen die ik heb uitgevoerd:
- Nieuwe Concrete5 installatie
- Rode thema installeren
- Database back-up terug zetten van de website
- Afbeeldingen opnieuw erop gezet
- Perma links inschakelen (pretty url)

Hoe vind je het resultaat op test.impullse.nl ?
Ha Tim,

Prima zo! Zet er maar op.
Bedankt,

Wouter

Reageer