Beantwoord

ssl-certificaat

  • 8 April 2018
  • 19 reacties
  • 1435 keer bekeken

Reputatie 1
Badge
Net de klantenservice aan de lijn gehad ivm de vraag om het mogelijk een ssl-certificaat te te passen op mijn website. Daar kan KPN nu niet aan meewerken krijg ik te horen. Wanneer wel is nog erg onduidelijk, Ik dacht met het onderbrengen van een website bij KPN in zee te gaan met een servicegericht bedrijf. Ik begrijp hier niets van. De AVG treedt over ruim een maand in werking, dan moet je dit toch geregeld kunnen hebben.... Ik hoor graag wanneer het wel kan. Certificaat heb ik al binnen. Of weet toevallig iemand anders hoe ik dat dan doen?
Dank alvast!
icon

Beste antwoord door marvinh 8 April 2018, 23:20

Bekijk origineel

19 reacties

Reputatie 5
Badge +3
Hi @Marjan Momentje voor Jezelf,

Er loopt op het forum ook een gelijke vraag omtrent SSL ondersteuning. Hierin is aangegeven dat er binnenkort meer hierover bekend is. Ik zou dit forum topic even in de gaten houden: https://zakelijkforum.kpn.com/domeinnaam-online-webhosting-online-14/webhosting-unix-ondersteuning-https-ssl-certificaten-6694
Reputatie 1
Badge
Dat m'n kop voor je reactie Marvin, maar erg hoopgevend is dat natuurlijk niet, een topic dat al 2 jaar loopt. ... En een medewerkster van de klantenservice die geen datum durft te noemen om geen verkeerde verwachtingen te wekken. Dus klopt het dan dat het binnen 1 maand wel mogelijk wordt?
Reputatie 5
Badge +3
Beste Marjan,

Ik durf niet te zeggen of en wanneer het mogelijk wordt, maar denk ook mede vanuit de nieuwe AVG wetgeving dat er wel het één en ander achter de schermen gaat veranderen. Lindsay vanuit KPN heeft misschien nog wat meer informatie hierover? @Lindsay
Reputatie 6
Badge +5
Goedemiddag @Marjan Momentje voor Jezelf, @marvinh,

Ik kan hier zeker meer over zeggen! U was me net iets te snel af 😉
Vandaag wordt er een blog gepost op het forum over dit onderwerp. Met KPN Webhosting Online Linux bestaat de mogelijkheid om een SSL Certificaat te installeren. ⚠️ Let op: het gebruik en de installatie van een SSL Certificaat is volledig uw eigen verantwoordelijkheid. KPN levert de certificaten zelf niet, en levert hier om deze reden geen support op.

Wel zal ik onze Zakelijk Forum gebruikers in onze blog meenemen in de stappen om een SSL Certificaat aan te schaffen, te verifiëren en vervolgens te installeren in Webhosting Online Linux. Het blog zal gepubliceerd worden op deze pagina. Die is nu nog niet toegankelijk, maar zal later vandaag online komen.

Primeurtje dus!
Reputatie 1
Badge
Hartstikke fijn Lindsay, dank!
Reputatie 6
Badge +5
Hartstikke fijn Lindsay, dank!Heel graag gedaan! Het topic staat nu online. Ik ben benieuwd of u ermee uit de voeten kunt. 😄
Reputatie 1
Badge
Hoi Lindsay, ik had zelf al een certificaat aangeschaft, dus erg eenvoudig is het niet voor een leek als ik 🙂. Ik lijk eruit te gaan komen, maar heb van jullie nog wel info nodig over hoe ik aan mijn private key kom. Kan je me dat laten weten? Heel veel dank!
Reputatie 6
Badge +5
Hoi Lindsay, ik had zelf al een certificaat aangeschaft, dus erg eenvoudig is het niet voor een leek als ik 🙂. Ik lijk eruit te gaan komen, maar heb van jullie nog wel info nodig over hoe ik aan mijn private key kom. Kan je me dat laten weten? Heel veel dank!Dat klinkt al veelbelovend! De private key heeft u als het goed is gekregen bij het certificaat. Het is een bestandje met een hele lap ogenschijnlijk random symbolen.

Meestal heet het iets van private.key of certificaatleverancier-info.key.
Dit is verschillend per leverancier ☺️
Reputatie 1
Badge
Hoi Lindsay, dank weer! Ik heb hierover contact gehad met de leverancier (Version) zij geven aan dat KPN deze zou moeten verschaffen. Hoe nu verder?
Reputatie 6
Badge +5
Hoi Lindsay, dank weer! Ik heb hierover contact gehad met de leverancier (Version) zij geven aan dat KPN deze zou moeten verschaffen. Hoe nu verder?Hmm, dat is lastig! Ik heb Versio onderzocht, het lijkt er inderdaad op dat deze partij zelf geen key levert.

Gezien KPN officieel geen support levert op SSL, kan ik niets beloven. Maar ik ga navragen of wij op ons type hosting een key kunnen genereren. Kom ik maandag op terug! :☺️
Reputatie 6
Badge +5
Hi @Marjan Momentje voor Jezelf,

Sorry, ik heb nog geen definitief antwoord kunnen opgraven vandaag. Ik kom er morgen opnieuw op terug! 🙂
Reputatie 1
Badge
Hi @Marjan Momentje voor Jezelf,

Sorry, ik heb nog geen definitief antwoord kunnen opgraven vandaag. Ik kom er morgen opnieuw op terug! 🙂

Dank voor de update Lindsay! Ik wacht nog even af
Reputatie 6
Badge +5
De discussie loopt nog Marjan 🙈 🙈

Sorry! Ik geef meteen een gil als ik een concrete reactie heb.
Reputatie 6
Badge +5
Hi @Marjan Momentje voor Jezelf!

Het hoge woord is eruit: op onze servers is het niet mogelijk. Dat is wel een flinke bak pindakaas.
Dat betekent dus dat het alleen mogelijk is met SSL certificaten die deze private keys zelf uitgeven, of als de key zelf gegenereerd kan worden.🤔 Ik heb online wat diensten gevonden die dit doen, maar kan eerlijk gezegd nog niets zeggen over de betrouwbaarheid hiervan. Dat wil ik graag zelf nog even testen voor ik namen hier het forum op slinger. 🙂
Reputatie 1
Badge
Hartstikke fijn Lindsay!
Reputatie 6
Badge +5
Hi @Marjan Momentje voor Jezelf!

Ik heb deze private key generator van een vrij bekend Amerikaans hostingbedrijf getest. Het lijkt te werken. 🤓

Ook heb ik even nagevraagd wat er gebeurt met de informatie die men invult in de tool, zeker gezien het een Amerikaans bedrijf is. Zij geven aan de informatie niet op te slaan op hun servers.

Ik moet er natuurlijk heel sterk bij zeggen dat het bedrijf of de dienst niet van KPN is. 🙂 Het blijft dus gebruik op eigen risico en KPN is er niet verantwoordelijk voor.
Maar wellicht is het een optie!
Reputatie 1
Badge
Hoi @Lindsay, ik heb besloten om gekochte SSL overboord te gooien en het op de manier te doen zoals jij in je blog beschrijft. Allereerst nogmaals dank hiervoor: hele duidelijke stappen. Bij de laatste (Httoegang synchroniseren) stap lijkt het bij mij te blijven hangen. Ik krijg de melding 'update in de wachtrij (zie afbeelding). Heb je hier een tip voor? Dank alvast en fijne dag gewenst!
Reputatie 1
Badge
Hoi @Lindsay, opgelost! het had gewoon even tijd nodig :-)
Thanks voor alle moeite!
Reputatie 6
Badge +5
Super, Marjan!!
Hartstikke fijn dat het werkt en dat je de blog zo ervaart. 🤓 Daar ging het natuurlijk om!

Mocht je nog eens een vraag hebben / tips zoeken over jouw Website of Webhosting, kom dan vooral nog eens langs op het Zakelijk Forum. Je bent meer dan welkom. 😄

Reageer