Vraag

Internet aansluiting voor centrale voorziening VvE

  • 20 November 2022
  • 5 reacties
  • 421 keer bekeken

Hallo,

Voor een VvE willen wij een internetaansluiting hebben. Het complex bestaat ui 39 woningen die allen een eigen glasvezel aansluiting hebben waarvoor ook gewoon via KPN een internet verbinding is aan te vragen. Deze woningen hebben allen een eigen huisnummer. 

Via de reguliere weg zijn door de aannemer deze aansluitingen aangevraagd en dus ook geleverd. Op dezelfde aanvraag zijn er ook voor de centrale meterkasten glasvezelaansluitingen aangevraagd. Deze zijn ook netjes geleverd en afgemonteerd. Ik kan echter bij KPN (Provider) geen internet aansluiting aanvragen omdat deze geen huisnummer hebben. Er is wel een BAG-ID meegegeven. Hoe kan ik hier snel een internetverbinding op krijgen? Zowel de KPN Provider als KPN Netwerken kunnen mij niet echt helpen.

Een huisnummer aanvragen is geen optie (is voor de overige nutsleveranciers ook niet nodig, ze doen het op meternummer) vanwege de lange doorlooptijd en het risico dat het een OZB object zal worden.


5 reacties

Reputatie 5
Badge +3

@Rene062 welkom op het forum! Ik ben een beetje in de war. In de eerste alinea geef je aan dat de aansluitingen wel een huisnummer hebben en later toch niet. Wat is hier de juiste situatie?

Er zijn in totaal 41 aansluitingen aangevraagd en afgemonteerd. 39 zijn voor de appartementen en deze hebben allen een eigen uniek huisnummer. De twee voor de centrale meterkasten zijn ook afgemonteerd maar hebbzoals gebruikelijk geen huisnummer. Op een van de twee wil de vve een aansluiting. 

Reputatie 5
Badge +3

Rene, sorry voor het late antwoord. Heeft de VVE geen accountmanager bij onze Grootzakelijke desk voor dit soort zaken?

Ik denk dat we daar te klein voor zijn. We hebben hem niet.

Reputatie 5
Badge +3

Ik ben bang dat het voor ons als provider in het zzp segment ook niet mogelijk is om een abonnement te bestellen op een aansluiting zonder huisnummer. Dat staat het systeem simpelweg niet toe.

Reageer