Beantwoord

Mogelijkheid Bonding bij VVSDL

  • 24 July 2015
  • 3 reacties
  • 385 keer bekeken

Badge +1
Goedemiddag,

Ik zag op de fourstack pagina dat we in q1 2016 vvdsl krijgen. Echter had ik gehoopt op FttH, maar klagen doe ik niet!

Ik vroeg me af hoe het zit met bonding bij VVDSL, aangezien hier natuurlijk ook het tweede aderpaar gebruikt kan worden. Ik had gelezen en gehoord van een monteur dat vectored bonding eraan komt.

Daarbij vroeg ik me af hoe het zit met de abonnementen die worden aangeboden indien je VVSDL krijgt, omdat het huidige abonnement dan nog tot 50Mbits kan.

Alvast bedankt!
icon

Beste antwoord door Burhan 24 July 2015, 17:07

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 3
Badge +3
Dag Dimitriton, 

Goede vragen die u stelt! Zoals u weet zijn we druk bezig met het upgraden van ons bestaande netwerk (ADSL/VDSL) en het aanleg van het nieuwe netwerk (glasvezel) om heel Nederland te voorzien van de bandbreedte die nodig is in deze tijd. 

Bij het upgraden van het bestaande ADSL netwerk zijn we bezig met nieuwe technologieen waaronder Vectoring VDSL. Met succes hebben we dit al op vele plaatsen geintroduceerd en kunnen we veel hogere snelheden mogelijk maken. 

Van Vectoring Pairbonding heb ik nog niets officieels gehoord, maar ik vind het nu al een goed idee! 🙂 Ik verwacht dat (als dit mogelijk is) het in de toekomst vanzelf wordt aangekondigd. Voorlopig kan ik u dus niet blij maken. Dit blijft afwachten. 

Om uw andere vraag te beantwoorden; de pakketten blijven zoals ze zijn. We bieden op dit moment "tot" abonnementen aan, die de snelheden bieden tot wat er mogelijk is op uw adres. Dus heeft u een pakket van 50 Mbit/s, maar kunt u tot 80 Mbit/s halen, dan wordt uw snelheid beperkt tot 50Mbit/s. Overigens blijft de bandbreedte dan wel beschikbaar tot 80Mbit/s voor bijvoorbeeld iTV. Er blijft dan 50 Mbit/s beschikbaar voor internet terwijl u iTV gebruikt. iTV gebruikt dan de bandbreedte die boven de 50 Mbit/s zit. 

Er zijn extra pakketten in te schakelen voor nóg meer snelheid. Ik bekijk graag de mogelijkheden voor u. In dat geval ontvang ik graag uw postcode/huisnummer, naam van bedrijf/contractant en klantnummer in een privébericht. 

Ik hoor heel graag van u wanneer u nog aanvullende vragen hebt. 

Met vriendelijke groet,

Burhan
Reputatie 1
Badge +1
Hallo,

Bedankt voor de reactie.

Nou dan wachten we nog even af of vectored pairbonding daadwerkelijk doorgevoerd gaat worden. In ieder geval zou ik me graag beschikbaar stellen voor dergelijke alfa/beta tests als dit uitgerold gaat worden! ;)

Ik wacht dan nog even af met het afsluiten van een 'hoger' pakket, nu ik weet dat iTV dan geen bandbreedte meer zal afsnoepen. Ik zal wel een privébericht sturen voor de mogelijkheden, omdat ik nu pairbonding heb.
Reputatie 7
Badge +11
Hallo Dimitri,

Graag vul ik de informatie van Burhan nog even aan. Er wordt zeker gewerkt aan "Bonded Vectoring".

De techniek zou vanuit de centrale eenvoudig toe te passen zijn. Echter is voor zover ik weet het wachten nog op geschikte apparatuur. De chipset in het modem heeft een flinke upgrade nodig om dit mogelijk te maken. Ik verwacht het nog niet op korte termijn. 😃

Reageer