Vraag

Nieuwe router - geen FTP meer mogelijk

  • 4 June 2020
  • 6 reacties
  • 342 keer bekeken

Wij, als stichting, maken gebruik van een KPN klein zakelijk internetverbinding. Een paar dagen geleden is hiervan de Cisco 897VA vervangen door een Huawei router.
Vanaf dat moment is het voor ons niet meer mogelijk de centrale FTP server vanuit huis te benaderen. Het gaat om verkeer van buitenaf richting netwerk.
Aan de instellingen van de eigen router en de router van de stichting (ubiquiti) is niets gewijzigd. Portforwarders zijn niet veranderd. Wanneer je probeert een FTP verbinding op te zetten, zie je wel response: "Entering Passive Mode",  hierna volgt een time-out.

Met dit verhaal heb ik de helpdesk gebeld. Hier krijg ik als antwoord: wij bieden geen ondersteuning. U kunt op het forum terecht.. Wie kan mij verder helpen?
 


6 reacties

Reputatie 5
Badge +10

Hi @RTVF,

Welkom op het zakelijk KPN forum! Ik durf zo niet te zeggen wat ervoor zorgt dat het niet meer mogelijk is om de centrale FTP server vanuit huis te benaderen. Wellicht dat @SjorsK u hierbij op weg kan helpen?

Dank voor je reactie Rashid. Ik hoop dat hij mij op weg kan helpen. Ik hen nog wat aanvullende informatie:

Het gaat om een huawei ar169EGW router. Opvallend is dat vanaf het moment van router wisseling ook FTP naar buiten, naar een website toe niet meer wilde.. Hier kwam ik vandaag pas achter. Door te kiezen voor ‘Passive mode’ in de client ging dit weer werken.

Omgekeerd: van buiten naar binnen toe blijft onmogelijk. De betreffende FTP server ondersteund geen ‘Passive Mode’ (of ik heb het niet kunnen vinden). Daarom heb ik een extra FTP server geconfigureerd (Synology) op een andere poort. Helaas ook geen succes...

Reputatie 7
Badge +6

Zelf ben ik niet bekend met Huawei apparatuur (Eerlijk gezegd is dat nou net een merk dat ik precies probeer te vermijden uit veiligheidsoverwegingen). 

Maar als ik het zo lees denk ik direct aan twee mogelijkheden

  • Port forwarding in het Huawei apparaat dat niet goed ingesteld is
  • Een firewall in het Huawei apparaat dat mogelijk iets te strict is. 

Hieronder een aantal poorten die van toepassing zijn:

  • Het FTP protocol (Niet sftp!) gebruikt bij default port 21
  • websites gebruiken standaard poort 80 (Zonder SSL) en poort 443 (SSL). 

Stel dat dat de oude router ook een DHCP server draaide met DHCP bindings (Reservations) dan moeten deze bindings ook opnieuw ingesteld worden op de nieuwe router. 

Ik weet dat dit niet de volledige oplossing is gezien ik geen diepgaande kennis heb van Huawei apparatuur, maar hopelijk kan je dit wel gebruiken als een duwtje de juiste kant op :) 

 

Bedankt voor je reactie. Helaas kan ik hier niet veel mee. De genoemde Huawei is niet van ons, maar van KPN. Dit is een door KPN beheerde router.  Ik heb een netwerkplaatje bijgesloten. Op deze router wordt er een WAN subnet beschikbaar gesteld. Één van de adressen uit deze reeks gebruiken we op onze eigen router.  Het enige wat er is veranderd is de KPN router: Cisco → Huawei.  Echter hier kunnen/ mogen we niets mee.  Ik vind het dan ook jammer dat KPN het zo snel al bij de klant neer legt. 

 

 

Reputatie 7
Badge +6

Hmmm, 

Als ik het goed begrijp hebben jullie helemaal geen inloggegevens voor het Huawei apparaat, is dat correct? 

Indien het antwoord daarop “Ja” is dan zou ik inderdaad zeggen dat dit aan de kant van KPN zit en vindt ik dat KPN wat mij betreft op z’n minst de inlog gegevens zal moeten vrijgeven of het probleem zou moeten verhelpen. 

Zelf ging ik er van uit dat het eigen apparatuur was gezien het topic in het Kleinzakelijk topic was geplaatst, maar als ik het goed begrijp zijn jullie KPN EEN klant? 

Ik raad in ieder geval aan om alvast het klantnummer in je profiel in te vullen. 

Dat klopt. Wij hebben inderdaad geen inloggegevens van deze router. Deze wordt door KPN beheerd. Volgens het contract formulier maken we gebruik van:  Zakelijk Glas Bedrijventerreinen.

Het klantnummer is inmiddels ingevuld. Nogmaals bedankt voor het meedenken!

 

P.S. ik zie nu dat er een foutje in de tekening zit: de Huawei router gebruikt IPoE i.p.v. PPPoE

 

Reageer