Vraag

SPAM FILTER

  • 14 September 2017
  • 11 reacties
  • 485 keer bekeken

Graag wil ik weten hoe ik ervoor kan zorgen dat we minder SPAM berichten ontvangen. Dagelijks moet ik wel 30 à 40 berichten verwijderen van Lidl, AH, Samsung etc.

11 reacties

Reputatie 5
Badge +10
Hi @ML Volksuniversiteit,

Welkom op het zakelijk forum!

Gaat het hier echt om SPAM (phishing mails/nep e-mails) of gaat het om nieuwsbrieven waarvoor u bent aangemeld voor bestellingen etc.?

Voor nieuwsbrieven kunt u onderaan de mail natuurlijk altijd afmelden. Ik kan mij wel voorstellen dat dat wat gehannes is als het er 30/40 zijn. U kunt de mails ook selecteren en 'markeren als ongewenst'. Dan worden ze automatisch gezien als ongewenste mail en dus ook automatisch verwijderd.
Beste Rashid,
Bedankt voor jouw reactie. Het gaat hierbij echt om SPAM (pishing) en ondanks het feit als ik ze blokkeer, komen ze evengoed weer binnen. Ik heb alles al geprobeerd, ook door het als SPAM te verwijderen en zelfs door op afmelden te klikken en ons uit te schrijven echter ze blijven opnieuw binnen komen.
Groetjes,
Susanne
Reputatie 5
Badge +10
Hi Susanne,

Graag gedaan. Ik ben erg benieuwd van welke e-mail dienst u gebruik maakt? Met de Exchange Online zou u niet zo gespamd mogen worden. De berichten worden dan automatisch geblokkeerd.
Hoi Rashid, kunnen jullie dit voor ons nakijken? Ik heb geen flauw idee welke dienst wij hebben.
Groetjes, Susanne
Reputatie 5
Badge +10
Hi Susanne,

Met het e-mailadres waarmee u op het zakelijk forum geregistreerd bent heb ik geen account gegevens gevonden. Wellicht dat het abonnement onder een ander e-mailadres geregistreerd staat? Wilt u mij een privé bericht sturen met het e-mailadres waar het abonnement op geregistreerd staat?
Reputatie 5
Badge +10
Hi Susanne,

Bedankt voor het sturen van de gegevens. Ik ben op onderzoek gegaan en heb alleen een vaste telefonie abonnement gevonden. Weet u zeker dat jullie ook een e-mail only abonnement bij KPN hebben? Vooralsnog heb ik namelijk nog geen cloud diensten kunnen vinden. Ik ben verder op onderzoek gegaan en heb gezien dat de domeinnaam www.volksuniversiteit.net bij het hosting bedrijf OnlineNIC geregistreerd staat. Wellicht dat het e-mail only abonnement ook via hen loopt?

Als u een cloud factuur van KPN hebt kan ik gerichter gaan zoeken. Op de factuur staat het klantnummer vermeld.
Reputatie 5
Badge +10
Hi Susanne,

Nogmaals bedankt voor het sturen van de gegevens. Nu heb ik het abonnement gelukkig wel gevonden. Ik zie dat het een e-mail basis abonnement is met een extra e-mailbox. Wat ik heb begrepen is dat er een spamfilter in het menu zit maar dat er op dit moment problemen zijn met het KPN e-mail Spamfilter. Hierdoor ontvangt u mogelijk meer spam mails. Op de website van KPN vindt u informatie over E-mail SpamFilter en krijgt u advies over mogelijke oplossingen.
Bedankt zover. Helaas moet ik me er dan weer helemaal in gaan verdiepen en ik hoopte dat KPN voor ons het probleem kon oplossen..... Misschien toch op zoek gaan naar een andere e-mail service zoals gmail?

Gr,
Susanne
Reputatie 5
Badge +10
Het overstappen naar een andere e-mail service is een mogelijkheid. De e-mail spamfilter van KPN ervaart momenteel problemen waardoor ik niet direct een andere oplossing voor u heb. Ik vertrouw erop dat dit probleem snel opgelost zal zijn. Mocht u nog vragen hebben, stel ze gerust.
Dus ook niet met bijbetaling bijvoorbeeld voor een strengere spamfilter, want dat zeiden ze tegen me in de computerwinkel: vraag even bij KPN na of ze er een strengere filter op kunnen zetten, eventueel met bijbetaling......
Erg lastig dit!

Groetjes, Susanne
Reputatie 5
Badge +10
Goedendag @ML Volksuniversiteit,

Wij bieden wel F-Secure Internet Security voor pc aan. Dit is een betaalde dienst.. Het internet veiligheidspakket van F-Secure houdt uw pc of Mac vrij van virussen, bevat een lokale firewall en waarschuwt u wanneer u per ongeluk een kwaadaardige website bezoekt. Zo kunt u veilig internetten.

Voor Windows zijn er meerdere functionaliteiten beschikbaar zoals de Deepguard. Met de Deepguard hebt u een proactieve, constante bescherming tegen onbekende bedreigingen. Het houdt applicatiegedrag in de gaten en stopt potentieel schadelijke activiteiten.

Mocht u meer vragen hierover hebben, stel ze gerust ☺️ .

Reageer