Vraag

Faxmail 2005-2016 084

  • 14 February 2022
  • 9 reacties
  • 176 keer bekeken

Hallo. Graag advies/hulp/verklaring..

In 2005 heb ik het KPN product Faxmail geactiveerd in de MyKPN web-omgeving. Het werkte zo: men vroeg een 084 Faxmailnummer aan. Er werd een 084 nummer toegewezen + een pincode om gebruikers-instellingen te valideren. Wanneer naar een 084 nummer van KPN werd gefaxt dan werd de fax doorgestuurd naar een vooraf opgegeven e-mailadres. Instellen kon via KPN-Consumenten. Zo rond 2016 diende men een (gratis) KPN-Zakelijk account aan te maken. Aan dit zakelijke account kon vervolgens het 084 Faxmail nummer ingesteld worden middels de eerder ontvangen pincode. 
Het mooie was dat aan KPN Faxmail geen maandelijkse kosten waren verbonden. Diegene die een fax verstuurde naar het 084 Faxmail nummer betaalde weliswaar een verhoogd service tarief maar voor de ontvanger waren er geen kosten.
Ook kon men een KPN Faxmail nummer gebruiker zonder andere KPN diensten af te nemen. Een Faxmailnummer koppelen aan een (verder leeg) KPN-Zakelijk account was voldoende.


Nog een stukje achtergrond: de user interface van KPN Faxmail verliep via de webbrowser en door in te loggen op KPN.com. De gebruikersinterface is regelmatig veranderd en de koppelingen tussen KPN.com en Faxmail verliepen niet altijd vlekkeloos. Echter, er werd altijd een (technische) oplossing gevonden. Twee KPN personen die er veel van wisten waren Cilia Gombault en Ruud Brouwer van Business Service Desk KPN (BSD) , e-mail BSDLE@kpn.com.
Mijn laatste servicemeldingen in 2016 waren: KPN 1-28143022539 met kenmerk 1-CXFMNHK.

Er bestaat nu wel een vergelijkbare KPN service Fax2mail maar daarvoor wordt een maandelijks bedrag gevraagd. Daarnaast kan men deze dienst pas bestellen als men al andere diensten van KPN afneemt.

Anno 2022 werken mijn Faxmail username, emailadres + wachtwoord niet meer via de huidige website van KPN.com.  Ik kan niet meer inloggen. Bij reset van het wachtwoord, woord ook het e-mailadres niet herkend.

 Ik heb nooit een bericht gehad dat de dienst is opgeheven. Wat is er met deze service gebeurd? Is deze nog actief en zo ja, hoe?


9 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen @KPNzakelijkforum,

Welkom op het Zakelijk KPN Forum! 
Ik moet eerlijk zeggen dat het voor mij ook even flink graven was, maar ik ben er achter. 
De dienst Faxmail is per 15 maart 2017 gestopt. door flinke veranderingen aan het netwerk. In december 2016 is dit per mail gecommuniceerd naar de klanten die op dat moment gebruik van de dienst maakten. 

Het alternatief voor Faxemail is inderdaad de Fax2mail optie binnen het KPN EEN MKB pakket. 

Dank voor uw snelle antwoord! :-)
Ik heb nooit enig bericht ontvangen dat de dienst was stopgezet. 

Wat zijn de mogelijkheden om Fax2mail ook als losse dienst af te nemen buiten het KPN EEN MKB pakket om?

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag, 

Geen probleem hoor! Daar zijn we voor. 
Het is natuurlijk al even geleden, dus ik durf zo niet te zeggen waarom dit bericht nooit bij jou is aangekomen. 

Wat betreft de mogelijkheden met Fax2email, het is echt onderdeel van het KPN EEN MKB pakket en is daarom jammer genoeg niet enkel als losse dienst af te nemen. 

En is het mogelijk om het als enige dienst af te nemen binnen “KPN EEN MKB”?

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen, 

Een KPN EEN MKB pakket met alleen Fax2email is niet mogelijk. Om Fax2email te kunnen gebruiken is een KPN EEN MKB pakket nodig met internet, 1 telefoonnummer en Fax2email. 

Dank voor uw reactie.

Hoe ziet de syntax eruit van een Fax2email nummer?

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen, 

Ik wil heel graag antwoord geven op de vraag, maar het is mij niet helemaal duidelijk wat je er mee bedoelt. Wat bedoel je precies met de syntax van een fax2email nummer? 

Wat ik ermee bedoel is het volgende. De oorspronkelijke KPN Faxmail dienst van KPN had als nummer-syntax 084.
Wat is de nummer-syntax van de vervangende KPN Fax2email dienst? Is het een regulier regionaal vaste lijn nummer (bijvoorbeeld 020, 010, 013 etc) of is het een service nummer (bijvoorbeeld 084, 08X) ?

Reputatie 7
Badge +6

Ah oke, bedankt voor de toelichting. Nu snap ik hem! 


In principe wordt er bijna altijd een regulier vast telefoonnummer aan de Fax2email dienste gekoppeld (dus met een regio gebonden netnummer zoals bijvoorbeeld 010). Het is overigens ook mogelijk om er een servicenummers zoals een 084 nummer aan te koppelen :wink:

Reageer