Beantwoord

VOIP DECT SIP nieuw abbonement

  • 22 August 2023
  • 7 reacties
  • 161 keer bekeken

We zijn geinteresseerd om over te stappen van onze matige DSL verbinding naar glasvezel KPN een, wat er interessant uitziet, enige wat tegenvalt is het prijsverschil voor telefonie. Wij zullen glasvezel met de fritzbox optie nemen.

We gebruiken nu ook een fritzbox met 2 telefoonnummers en lijnen, waar maximaal 2 mensen tegelijk kunnen bellen. Meer is ook niet nodig. Aan de fritzbox hangen 6 telefoons voor de diverse medewerkers, zodat iedereen simpel op zijn eigen werkplek kan bellen of de telefoon kan aannemen. Nogmaals, dit is 1 max 2 gesprekken tegelijk, meeste gaat per email.

Met ons VOIP DSL abonnement kost dit een 15 euro voor het abonnement.

Met KPN een kost dit 6x12,50 = 75 euro voor 6 profielen. Dit is complete overkill, ik hoef geen 6 lijnen met doorschakelen, voicemail etc te hebben. 2 telefoonlijnen is zat, het moet toch mogelijk zijn om meerdere toestellen aan 1 lijn te hangen?

Nu lees ik over een optie van een SIP trunk. Heeft de KPN-fritzbox de mogelijkheid om deze SIP trunk in te stellen, dat ik mijn DECT telefoons gewoon aan de Fritzbox kan hangen en dan met max. 2 lijnen tegelijk kan bellen. Is hier wellicht ergens een infowebsite over?

icon

Beste antwoord door Matthew 24 August 2023, 13:40

Bekijk origineel

7 reacties

Reputatie 4
Badge +2

Goedemorgen @GST,

Welkom op het Zakelijk KPN Forum!

Ik kijk graag met je mee wat ik voor je kan betekenen om je verder te informeren. Op dit moment wordt een SIP trunk bij KPN EEN MKB of bij KPN Kleinzakelijk niet ondersteund.

Wat de toestellen betreft, hoe staan deze op dit moment aangesloten. Staat elk toestel aangesloten op een eigen DSL/Ethernetpoort of maak je gebruik van een basistoestel waar meerdere telefoons aan gekoppeld staan?

Goedemorgen @Matthew 

Dank voor je reactie.

Op dit moment hebben wij een fritzbox modem/router.

Deze functioneert als DECT basis.

Op deze basis staan 6 Fritzfon M2 handsets en 2 mobiele telefoons aangemeld via de fritzbox app.

https://nl.avm.de/producten/telefoons/fritzfon-m2/

(Hiervoor, 3 jaar geleden, hadden we een heel oud gigaset DECT station dat via een analoge lijn op de modem zet met 4 handsets.)

Wij bellen weinig meeste verkeer gaat via email. Af en toe een belletje voor een bestelling of levering of iets dergelijks. Keuzemenu’s, berichten per persoon als iemand afwezig is etc hebben we niet nodig. We zouden alleen de lijn willen doorschakelen tijdens vakantie/hemelvaart o.i.d en 2 lijnen tegelijk kunnen gebruiken.

Als ik kijk naar de pakketten dan zou kleinzakelijk telefonie beter passen dan MKB een telefonie, al weet ik niet of 2 lijnen tegelijk daar mogelijk is. Echter heb ik het internet van MKB een nodig.  (Vast ip-adres voor VPN, 4g backup etc.)

Reputatie 4
Badge +2

Wanneer je bij KPN EEN MKB 2 kantoor profielen afneemt, ontvang je ook de mogelijkheid om de SIP gegevens/profielen van de VoIP nummers te ontvangen. Echter het configureren van de apparatuur op de eigen apparatuur valt echter wel buiten het KPN domein. Wellicht dat de leverancier van de toestellen hier antwoord op kan geven. 

Wat het Kleinzakelijk abonnement betreft, wanneer een vast IP adres een vereiste is, zal dit inderdaad geen optie meer zijn. Enkel het KPN EEN MKB abonnement biedt de mogelijkheid voor vaste IP adressen. 
 

Dank voor je reactie.

In principe kunnen de telefoons volgens mij geen SIP instellingen instellen, het zijn redelijk basic telefoons, de functionaliteit zit in de fritzbox. In de fritzbox zou ik dit wel moeten kunnen, dus voor beide telefoonnummers het profiel inladen en die verdeelt dan het signaal naar de diverse handsets. De gegevens/profielen informatie is ongeveer vergelijkbaar met deze gegevens (gebruikersnaam, wachtwoord,  server, registrat etc) ?

Screenshot van Fritzbox:

 

Ik denk dat we het gewoon gaan proberen met 2 of 3 profielen. Dan hebben we tijdelijk evt maar minder telefoons en anders koop ik telefoons waar het wel mee werkt. dan moet ik alleen weten wat ik zou moeten kopen.

Even voor mijn beeld, hoe is een normale setup, wat voor apparaat hebben de meeste mensen tussen de modem en de telefoons voor de bekabeling/aansluiting?

Glasvezelpunt - > kpn box 12 → Telefoonbasis → diverse telefoons

Glasvezelpunt → kpn box 12 → switches

… ?

 

 

Reputatie 4
Badge +2

Normaliter is de setup het KPN modem en de daarop aangesloten/geconfigureerde IP toestellen (afhankelijk van het aantal toestellen kan hier nog een switch tussen geplaatst worden).  Maar natuurlijk is het advies grotendeels maatwerk, op de wensen van de klant aangepast. 

Om gericht advies te ontvangen wat aansluit op jouw situatie kan je online het contactformulier  invullen. Dan zal een adviseur contact opnemen om jouw vragen en wensen door te nemen. 

Top, dank voor de reactie.

Die aanvraag had ik al gedaan en de situatie uitgelegd, daar werd het me niet helemaal duidelijk, vandaar dat ik het hier probeerde.

Ok, duidelijk. Ik overleg nog eens met de adviseur en dan bestel ik het pakket gewoon met 2 profielen voor mijn 2 telefoonnummers en dan zie ik wel of ik de DECT handsets gekoppeld krijg aan de fritzbox en anders stappen we over op nieuwe telefoons en bestel ik evt extra profielen.

Dank voor de hulp.

Reputatie 4
Badge +2

Graag gedaan! Mocht ik nog iets anders voor je kunnen betekenen, voel je vrij een topic aan te maken. 😉

Reageer