Vraag

Vragen betreffende IPv6 MKB

  • 4 March 2024
  • 4 reacties
  • 136 keer bekeken

Goedendag,

Ik ben de mogelijkheden aan het onderzoeken om mijn kantoorlocatie over te zetten naar een IPv6/IPv4-dualstack. Ik heb hierover een aantal vragen over de bestaande mogelijkheden.

Volgens een andere [forumpost](

) . Is het niet mogelijk om vanuit KPN zowel bestaande IPv4-adressen te behouden als IPv6-adressen te verkrijgen, klopt dit?

Als dit inderdaad het geval is, vraag ik me af hoe dit werkt voor mijn situatie. KPN is onze serviceprovider via het pand waar het kantoor is gehuurd. Hierin zijn meerdere organisaties gevestigd. Worden deze ook beperkt als we willen overstappen naar IPv6?

Als dit het geval is, is het dan eventueel mogelijk dat KPN voor ons een BGP-aankondiging doet van de adressen die we bij RIPE hebben aangevraagd?

 

Ik hoor het graag!
met vriendelijke groet,


4 reacties

Goedemorgen @ForumVragen 

Als eerst natuurlijk van harte welkom op het Zakelijk KPN Forum.
Aangezien ik zelf niet direct een antwoord weet op jouw vraag heb ik de vraag uitgezet bij een collega.
Ik weet niet precies wanneer ik een antwoord terug kan verwachten, maar ik kom er sowieso bij je op terug.

Goedemorgen @ForumVragen 
Ik heb voor een deel al een antwoord op je vraag ontvangen. Dual stack met IPv4 en IPv6 is mogelijk en zou moeten werken. Voor het BGP stukje heeft mijn collega de vraag elders uitgezet en in afwachting van antwoord hierop.

Hi @Wesley,

 

Fijn dat dualstack inderdaad een mogelijkheid is. Toch even ter extra zekerheid. Het klopt dus dat dit een mogelijk bij gedeelde kantoorpanden toch. Verder kijk ik uit naar je reactie over de BGP announce.

Met vriendelijke groet,

Goedemorgen @ForumVragen 
Vanuit mijn collega de vraag wat je precies bedoeld met '’gedeelde kantoorpanden'’. Bedoel je daarmee dat de KPN verbinding gedeeld wordt met meerdere bedrijven binnen het pand?

Reageer