Vraag

Collega's met KPN internet verliezen gelijktijdig OpenVPN verbinding meerdere keren per dag

  • 5 October 2020
  • 2 reacties
  • 110 keer bekeken

Beste KPN,

Afgelopen week heb ik met meerdere KPN afdelingen contact gehad, en uiteindelijk heb ik een mail adres gehad waar ik dit VPN probleem kan melden. Daar heb ik nog niets op terug ontvangen. Dit is de situatie:

Vanuit ons bedrijf hebben medewerkers een VPN op de laptop om verbinding te maken met ons netwerk. Dit is een OpenVPN. In totaal maken rond de 200 medewerkers gebruik van deze oplossing. Sinds een aantal weken krijgen we klachten dat mensen vanuit huis de VPN connectie met het netwerk verliezen. We zijn dit uiteraard gaan onderzoeken en we zijn nu op een punt aan gekomen om met jullie contact op te nemen. Wat we zien gebeuren is dat groepen eindgebruikers meerdere malen per dag de VPN connectie op hetzelfde tijdstip verliezen. We hebben zelf de analyse gedaan en we zien dat dit steeds dezelfde groep gebruikers is. De overeenkomst van deze gebruikers is dat ze allemaal internet hebben via KPN vanuit hun thuis adres. 

Kunnen jullie in de KPN infrastructuur onderzoeken wat hier eventueel mis gaat? Het feit dat connecties gelijktijdig wegvallen en steeds bij dezelfde groep KPN eindgebruikers is voor ons de reden om contact op te nemen. Alle feedback is welkom om ons een stap verder te helpen. Er zijn allerlei details beschikbaar (log files en IP adressen) die ik kan delen. Neem daarvoor graag persoonlijk contact met mij op.

Dank voor jullie feedback!!

Met vriendelijke groet,
Jan-Willem Kuijpers 


2 reacties

Reputatie 5
Badge +3

@JWKuijpers Allereerst welkom op het zakelijk KPN forum, met meteen een flinke issue. Graag ontvang ik van u een privébericht met wat meer informatie.

Tijdstippen dat het gebeurt, of een aantal eindgebruikers de issues al zelf hebben gemeld bij ons, en graag ook het e-mailadres waar jullie het probleem hebben gemeld. :slight_smile:

@Leroy , ik heb je een bericht gestuurd met meer details en een log van deze ochtend.

Reageer