Vraag

Telefonisch contact

  • 30 November 2023
  • 4 reacties
  • 53 keer bekeken

Laatste paar weken word ik gebeld door onbekende personen..
Dit zijn allemaal 06 nummers die ik niet ken. Als ik deze personen terug bel geven deze mensen aan dat ze een oproep hebben gemist van mij….

Echter heb ik deze mensen niet gebeld en vraag me af, waarom deze mensen zien dat ik ze heb gebeld...


4 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @Ali Sahin,

Bedankt voor het aanmaken van dit topic1 
Als ik jouw omschrijving lees is hier sprake van telefoonnummer spoofing. Dit betekent dat in dit geval personen zijn gebeld vanaf een ander nummer, maar waarbij jouw telefoonnummer getoond wordt. Het telefoontje komt dus in werkelijkheid vanaf een ander nummer. Het lastige is dat we niet direct iets kunnen doen om dit te voorkomen. Meer informatie over spoofing vind je in de blog Spoofing: wat is het, hoe werkt het en hoe kan je het voorkomen?

Ik ervaar exact hetzelfde. Momenteel bijna dagelijks ! Ik ga de link van hierboven bekijken.

Ja Spoofing lijkt heel wat anders, ik krijg gewoon Nederlanders aan de lijn die terugbellen omdat ik hen gebeld zou hebben. Heel irritant voor beiden, en mijn nummer wordt geblokkeerd door hen. Lijkt me toch een probleem en uitdaging voor KPN! Graag hulp hiervoor.

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen @ArjanE,

Welkom op het Zakelijk KPN Forum!
Ik kan me goed voorstellen dat het erg frustrerend is. En ik ben met je eens dat de situatie die bij jullie ontstaan is niet helemaal overeenkomt met de omschrijving van spoofing in de blog. Dit is echter wel een geval van spoofing. Het is alleen in dit geval natuurlijk ook niet helder wie de persoon is die naar deze mensen belt, aangezien jij het niet zelf bent. En dat wijst er dus eigenlijk al op dat jouw nummer door een andere persoon gebruikt is. 

Reageer