Beantwoord

wifi valt steeds uit

  • 19 oktober 2016
  • 32 reacties
  • 1339 keer bekeken

wifi valt opeens om de 10 minuten uit ?
ik wilde het kanaal veranderen maar de link op kan om op deze pagina te komen werkt niet ?

er is al meerdere malen gereset en het modem staat altijd op de zelfde plek.
wat te doen ?
icon

Beste antwoord door Tim 20 oktober 2016, 11:12

Hallo beautyhuis, welkom op het zakelijk forum van KPN! Lastig probleem dat WiFi continue weg valt, daar moeten we uiteraard een oplossing op vinden.Hebt u overal in het pand / de woning dat de verbinding weg valt? Ook dichtbij het modem? Wanneer de verbinding is weggevallen, komt deze dan vanzelf ook weer terug? Wat voor type model modem heeft u van KPN?Kanaal wijzigen van het draadloos netwerk is vaak wel een oplossing voor vergelijkbare problemen. U kunt proberen om zelf rechtstreeks in het modem het kanaal te wijzigen. Onhandig natuurlijk dat de pagina momenteel niet werkt. Misschien kan ik de stappen kort voor u beschrijven. Om onderstaande uit te voeren moet u verbinding hebben met het modem. Dat kan draadloos of bekabeld.Stappen:

  • Ga naar 192.168.1.254 (zakelijk) of 192.168.2.254 (consument)
  • Nog geen wachtwoord aangemaakt voor de instellingen van het modem? Maak deze eerst aan.
    (Als een leeg wachtwoord niet werkt en/of het wachtwoord vergeten is, reset het modem)
  • Ga naar WLAN / WiFi - WiFi Instellingen
  • Zoek de optie om het kanaal te wijzigen. Mogelijk staat dit onder "radio settings".

Tips:

- Zet het kanaal op 3, 4, 8 of 9, deze worden het minst vaak gebruikt.

- Zet de Bandwidth op 20/40MHz voor een breder bereik.Lukt het hiermee? Ik hoop het!
Bekijk origineel

32 reacties

Reputatie 7
Hi Tim,

Bedankt voor je snelle reactie!

1. Het lijkt me wenselijk om van elk nieuw bericht in een topic een mail te ontvangen.
2. Goed dat KPN ermee bezig is, safety first!
3. Is het mogelijk om het nieuwe bericht in zijn geheel te mailen, dan hoef je niet (altijd) op het forum in te loggen. Zie voorbeeld Apple:


Wel zo makkelijk!
Reputatie 3
Badge
Ok duidelijk antwoord, Ik denk dat het voor mij optie 1 betreft.

Eens met Berend's punt 3.
Reputatie 7
Badge +11
1. Het lijkt me wenselijk om van elk nieuw bericht in een topic een mail te ontvangen.Interessant punt! We hebben er bewust voor gekozen om dit anders te doen. Stel er zijn 50 nieuwe reacties in een topic, wil je dan ook echt 50 mails ontvangen?

3. Is het mogelijk om het nieuwe bericht in zijn geheel te mailen, dan hoef je niet (altijd) op het forum in te loggen.Ben ik het ook helemaal mee eens! Ik ga in bespreking met de leverancier of we dit kunnen invoeren. Bedankt 🙂
Reputatie 3
Badge
Punt 1. Dit hoeft natuurlijk niet elk bericht te zijn. Maar misschien een dagelijkse (instelbare) samenvatting. Dus meer een door de gebruiker in te stellen optie.

En betreft het moeten inloggen om nieuwe notificaties te ontvangen. Zal op de link klikken die wordt gemaild niet al voldoende moeten zijn? Daarmee kan je namelijk al de gebruiker achterhalen.
Reputatie 3
Badge
Hi,

Ik heb zojuist een LEDE firmware voorbereid. Deze is te vinden op: ArcherC7v2.zip.
In het zip archief heb ik de "target.mk" (makefile) laten staan zodat je kan verifiëren wat er in de firmware zit.

Er zijn 2 firmware opties voor je gemaakt:
1. Uitgebreid - Dit is een firmware met o.a. MediaServer(DLNA)/Fileshare(Samba)/Printerserver etc. Dit leek mij wel een goede toevoeging aangezien de ArcherC7 over 2 USB poorten beschikt
2. Basis - Mocht je graag geen ongebruikte extra's willen dan is deze geschikt. Deze image beschikt enkel over router/ap/gateway functionaliteiten.
note: Het is aan jou om de beste keuze te maken. Er zit verder geen performance verschil tussen de 2 versies.

Om de firmware te flashen vanaf de TP-Link firmware heb je de bestanden eindigend op "-squashfs-factory.bin" nodig. Of je daarvoor de EU/US/Default firmware nodig hebt kan ik voorhand niet zeggen. Dit ligt er aan welke tp-link firmware versie je nu momenteel draait. Eigenlijk maakt het niet uit welke geflashed word, de TP-Link firmware accepteert het wel/niet. De volgorde van proberen zou ik als volgt willen stellen:
1. lede-ar71xx-generic-archer-c7-v2-squashfs-factory.bin
2. lede-ar71xx-generic-archer-c7-v2-squashfs-factory-eu.bin
3., lede-ar71xx-generic-archer-c7-v2-squashfs-factory-us.bin
note: je hoeft ze dus niet allemaal te doen, wanneer er 1 geaccepteerd word is het goed

Verder is er nog onderscheid tussen de ArcherV2 & ArcherV2-il. Ik weet wel wat het verschil "code technisch" is. Maar welke versie de ZiggoC7V2 nu daadwerkelijk is durf ik niet te zeggen. Ik kom hier later op terug zodra ik het weet. Of hoe we het kunnen detecteren. Ik wil haast gokken dat de ZiggoC7v2 de ArcherV2 firmware moet hebben. Maar zeker weten doe ik het niet. Als je weet hoe je de TFTP-failsafe kan uitvoeren welke wordt beschreven op het eerder gelinkte Tweakers.net forum. Dan kan je het zonder problemen gewoon proberen met de ArcherV7 firmware.

Tot zover de update 🙂
Reputatie 7
Hallo Timeless,

Super bedankt voor je moeite! Ik zal de zip downloaden en je post en de info voor de failsafe tweak op teakers.net nog eens goed doorlezen. Wordt vervolgd...
Reputatie 3
Badge
Hi Berend,

Is helemaal goed. Laat maar weten hoe het verloopt/is verlopen.

Groet,

Reageer