Vraag

Wordt Email ondersteund bij APN advancedintenet?

  • 24 May 2022
  • 4 reacties
  • 46 keer bekeken

Klopt deze informatie?

Uitleg over het gebruik van APN's (vtmgroep.nl)

Dus geen Email?

 


4 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen @PeterdeLeng,

Welkom op het Zakelijk KPN Forum! 
De omschrijving op de pagina die je noemt is eigenlijk vrij duidelijk. Met deze APN maak je gebruik van een ‘open’ verbinding en is er dus geen (of beperkte) firewall actief. Dit brengt dus bijvoorbeeld op het gebied van mailing ook risico's met zich mee. Daarom wordt er dus ook gecommuniceerd dat we mailverkeer met deze APN niet ondersteunen. 

Bedankt @Rick S. ,

 

Dat vergroot de raadsels alleen maar :) 1 van onze klanten heeft met deze APN tot 9 mei  2022 kunnen vanuit een Telit ME310G1-WW kunnen Emailen  en daarna niet meer. Is er toen een verandering bij jullie geweest? Als hij deze sim kaart in een router stopt kon hij gisteren van uit deze router wel gewoon mailen. Aangezien ik in de gestuurde link de informatie vond dat mail helemaal niet ondersteund wordt, wat jij hier boven bevestigd, dacht ik de oorzaak gevonden te hebben maar deze informatie blijkt dus onjuist. Hoe nu verder? Ik denk dus dat er wel gecommuniceerd wordt dat het niet ondersteund wordt maar dat het technische wel (soms?) werkt. Er lijkt dus geen bewuste blokkering van Email poorten te gebeuren wat eventueel weer bij een beperkte firewall zou passen.

Bedankt alvast voor een nadere toelichting

 

Peter

 

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag Peter, 

Dat is inderdaad wel vreemd. Ik zou niet direct weten of en wat er per 09-05 veranderd zou zijn, maar we gaan op onderzoek uit. Is het betreffende abonnement ook van KPN? Zo ja, wil je dan het klantnummer van dit abonnement in jouw forumprofiel invullen? En als ik het goed begrijp kon er dus alleen vanaf de Telit ME310G1-WW niet meer gemaild worden, toch? 

Wat betreft de technische werking hiervan, het kan zijn dat het gewoon werkt. Maar de kans is dus ook aanwezig dat het geblokkeerd wordt. Dat we dit niet ondersteunen betekent niet dat het technisch gezien ook helemaal niet werkt. 

Beste @Rick S. 

 

Het lijkt inderdaad zo te zijn dat het op dit moment alleen de Telit ME310G1-WW te zijn (die exemplarisch? niet meer werkt)

Ik heb de draad gedeeld met de fabrikant van de hardware en de eindgebruiker waarbij de ene een exemplaar heeft wat nog werkt en de andere niet meer. Of die twee klantnummers en sims 100% gelijk zijn weet ik niet of dat het ergens anders misgaat weet ik ook nog niet. Het ging mijn meer om het feit dat jullie inderdaad zeggen officieel geen mail te ondersteunen op deze APN en niet ontkennen dat het mogelijk wel werkt. Zelf zou ik dan in dit geval als klant zijnde niet willen gebruiken omdat het alsnog in de toekomst , zoals je aangeeft, geblokkeerd zou kunnen worden.

 

Met vriendelijke groet,

 

Peter

 

 

Reageer